Decuparea unui releveu – Nou în pCon.planner 8.3

Releveul este punctul central de referință al unui proiect și conține o mulțime de informații importante. Acest lucru îl face uneori foarte extins. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de amenajări interioare, accentul proiectantului cade, de cele mai multe ori, doar pe o anumită parte a planului – numeroasele informații suplimentare pentru facilități exterioare etc. nu sunt necesare pentru acest pas.

Releveu - Vedere de sus

Pentru a oferi și mai multă flexibilitate și viteză la procesarea unui releveu, pCon.planner 8.3 vine cu o nouă comandă denumită „2D Crop” („Decupare 2D”). Cu această comandă, obiectele bidimensionale – care includ și releveele – pot fi reduse la esențial cu doar 2 clicuri.

Începeți navigând în fila „Edit” și selectați instrumentul „2D Crop”. Funcționează asemănător comenzii „cut” într-un program de editare a imaginilor. Când treceți peste linii și straturi, observați că pCon.planner încearcă să le selecteze pentru a fi și mai precise. După ce ați găsit punctul de pornire, puteți seta primul clic.

Releveu - Selectie

Acum mutați mouse-ul și desenați zona în care doriți să decupați planul. Cu al doilea clic finalizați operațiunea. Desigur, straturile și liniile sunt încă acolo și sunt funcționale. În fereastra de layere puteți, de exemplu, să activați și să dezactivați funcția de hatching sau dimensionarea, așa cum se putea și înainte.

Releveu - Decupare

O altă întrebare ar putea să vă vină în minte: Cum pot decupa mai multe zone dintr-un releveu existent? Este foarte ușor: înainte de a termina tăierea, pur și simplu apăsați tasta CTRL sau faceți clic dreapta și selectați „Crop copy”. În acest fel, planul inițial este păstrat și aveți doar bucata decupată la mouse, gata de plasare.

Creșteți-vă flexibilitatea și viteza în procesarea planurilor existente cu noile funcții ale plannerului de interior 3D. Descarcă acum pCon.planner 8.3 și experimentează!

Descarcă pCon.planner 8.3

*Butonul de descărcare este pentru versiunea standard a pCon.planner. Dacă sunteţi un utilizator de pCon.planner PRO sau ME, vă rugăm să aşteptaţi până vă apare mesajul de actualizare automată din aplicaţie.

Distribuirea este permisă