Scurt istoric al ORGATEC în Cologne

Cel mai important târg dedicat industriei de mobilă pentru spațiile și clădirile de birouri a luat sfârșit. Înainte să vă prezentăm direct de la fața locului impresiile noastre despre ORGATEC (pentru că despre acesta vorbim), ne-am gândit să vă expunem un scurt istoric al evenimentului. Așadar, iată informația esențială despre ORGATEC, de la-nceputurile sale și până în vremurile de astăzi…

FORMING-OF-ORGATEC

Ce este ORGATEC?

Târgul ORGATEC din Cologne este un eveniment în care sunt prezentate echipamente și produse de mobilier pentru spații și clădiri de birouri. Acesta are o istorie de 65 de ani, lucru care reprezintă unul dintre motivele pentru care a devenit un trend-setter în industria office. Mai mult decât atât, se poate spune chiar că ORGATEC este un pilon important care susține dezvoltarea industriei muncii la nivel global.

Numeroși producători își prezintă noile modele de mobilier destinate multor nișe, precum contract planning, acustică, iluminat, media technology, accesorii, IT, software & servicii, sisteme de prezentare etc… Alt aspect demn de menționat: IBA (Industrieverband Büro und Arbeitswelt e.V *) este sponsorul conceptual al ORGATEC.

Cu toții am început de jos

Istoria ORGATEC începe pe 24 octombrie 1953, cu ocazia primei ediții. În acele vremuri, târgul se numea Westdeutsche Büro-Fachausstellung (West-German Office Trade Exhibition)* și la el puteau participa doar retaileri regionali. Aceștia s-au organizat și au format “North Rhine-Westphalia Regional Association for Office Machinery, Office Furniture and Organizational Equipment”*, reușind să atragă aproximativ 12.000 de vizitatori, toți din Germania.

Încă de la-nceputurile existenței sale, evenimentul din Cologne își propunea să prezinte și să promoveze concepte inovative și noi trenduri din industria muncii.

Ascensiunea și schimbarea fundamentală

Într-un timp foarte scurt, ORGATEC atrage atenția experților din domeniu, fapt ce contribuie decisiv la creșterea numărului expozanților. În anul 1957, 147 de expozanți participă la eveniment cu cele mai noi produse ale lor. La fiecare doi ani, perioada în care se desfășoară târgul, numărul vizitatorilor crește exponențial. 1971 este poate un an de referință, întrucât creșterea este masivă: de la 11.000 la 36.000. În acel moment, târgul purta numele de “The Orgatech – Exhibition for Organization and Technology in Office and Business”*. Diverse programe erau deja integrate (precum congresul secretarilor).

După cinci ani, organizatorii decid că producătorii să devină promotorii direcți, și nu retailerii. În cele din urmă, anul 1990 marchează momentul în care evenimentul își schimbă denumirea în ORGATEC și începe să se transforme ușor dar sigur în grandiosul târg recunoscut la nivelul actual.

ORGATEC astăzi

În prezent, târgul ORGATEC și-a construit un renume extraordinar și a ajuns cel mai important eveniment de profil destinat mediilor de lucru moderne. În 2016, ORGATEC a adunat numai puțin de 55.000 de vizitatori, dintre care jumătate au fost din afara granițelor Germaniei. Numărul expozanților a crescut, de asemenea: 664 din 40 de țări și-au prezentat produsele în Colgone! În 2014, numărul acestora era cu 7% mai redus.

*am preferat să folosim denumirile menționate în limba engleză deoarece traducerea acestora în limba română ar fi sa creeze confuzie

În încheiere, vă invităm să rămâneți conectați la blogul nostru pentru a afla concluziile ORGATEC 2018!

Distribuirea este permisă