Cum să vă decorați locuința în alb și negru – soluții practice

Albul și negrul, folosite ca principale culori pentru decorarea unei locuințe, pot conferi respectivului cămin o notă de grandoare, dar și de eleganță și rafinament. Totuși, nu este deloc ușor să ne iasă mixul corespunzator, iar de multe ori rezultatele pot fi dezamăgitoare.

Aflați cum puteți să profitați de combinarea acestor două culori de bază pentru a vă decora locuința!

interior-minimalist-apartment-black-and-white

Alb + negru = combinația perfectă pentru orice stil decorativ

În home design există o regulă nescrisă care spune că în orice cameră trebuie să existe cel puțin o notă cromatică de negru. Această culoare nu doar că fixează punctul focal asupra sa, dar și reușește să confere camerei un aspect sofisticat, atractiv și misterios. Adăugați la negru câteva nuanțe de alb și locuința voastră va avea un aspect proaspăt, curat și foarte elegant! De altfel, albul și negrul sunt ideale pentru orice stil decorativ, atâta vreme cât proporțiile sunt dozate corect.

Pentru cei dintre voi care sunteti sceptici să utilizați doar albul și negrul, trebuie să știți că și alte culori, precum galbenul, rozul, roșul sau violetul se potrivesc de minune. Totuși, este nevoie ca principalele culori să fie albul și negrul.

open-space-living-room-pops-of-red-togo-sofa

Mai jos v-am pregătit câteva sugestii clare pe care le puteți implementa chiar acum în căminele voastre:

Întotdeauna începeți… de jos!

Dacă doriți să încercați stilul decorativ alb-negru în casele voastre, podeaua este punctul de la care trebuie să-ncepeți. Puteți folosi modele albe de ceramică cu margini negre sau să alternați cele 2 culori la plăcile de vinil pentru pardoseală. Dacă bugetul vă permite, nici marmura nu este o soluție rea.

black-and-white-patterned-floor-tiles-header

Ce punem pe pereți?

Puteți vopsi pereții în nuanțe de fildeș sau gri deschis. Astfel, fotografiile voastre, imprimeurile sau orice alte obiecte personalizate se vor încadra perfect în decor. Pentru tablouri și poze, ramele trebuie neapărat să fie vopsite în negru intens. Pentru alte lucruri, precum imprimeurile, combinațiile pătrunzătoare de alb și negru, la care puteți adauga și nuanțe de roșu sau auriu, sunt recomandate.

white-wall-decor-fresh-ideas-black-and-white-wall-decor-enjoyable-design-white-wall

Cum personalizăm dormitoarele?

Vă sugerăm să folosiți albul pentru lenjeriile de pat, întrucât conferă o prospețime suplimentară. În cazul cuverturilor, recomandarea noastră este să utilizați modele în dungi, alb-negru. În ceea ce privește pernele decorative și cele normale, vă puteți juca, alegând mai multe culori și nuanțe de roz, galben sau verde deschis. Aruncați un scaun negru și foarte confortabil în colțul camerei și veți avea dormitorul ideal!

black-and-white-bedroom-ideas-14-stylish-peaceful-for-small-rooms-idolza

Combinația de culori alb-negru este simplă, clasică și de succes. Dacă v-am stârnit imaginația cu sugestiile noastre, puteți oricând să aruncați o privire asupra pCon.catalog pentru idei clare de amenajare interioară de la cei mai buni specialiști! Și nu uitați: puteți pune în practică planurile voastre în pCon.planner!

Distribuirea este permisă