Cum să deveniți maeștri iluzioniști în home design – tips & tricks

Chiar dacă aveți o locuință spațioasă sau una în care nu-ncap foarte multe, amenajarea interioară nu este deloc ușoară. Una dintre metodele foarte eficiente pentru a profita la maximum de ceea ce dispuneți este să folosiți câteva ponturi din manualul… Iluzionistului! Iată câteva sugestii:

1. Oglindă-oglinjoară, cum dăm impresia celei mai mari case din țară?

Pentru cei dintre voi care nu aveți prea mult spațiu în casă, oglinzile plasate inteligent pot rezolva problema pentru că pot crea iluzia unui spațiu mai mare. Pentru a reuși asta, nu trebuie decât să așezați o oglindă în cel mai depărtat loc de ușă cu putință.

oglinda-camera

2. Arta care sparge tiparele

O altă idee pe care o puteți pune în practică este să folosiți un tablou, un tapet artistic sau orice altă operă de artă cu adevărat impunătoare. Aceasta va fi punctul principal de atracție din camera respectivă și va putea crea iluzia unui spațiu extins.

opera-arta-iluzie

3. Tehnica less is more

Incorporând mobilă de mici dimensiuni prin locuința puteți “mări” artificial suprafața camerelor. De asemenea, cu cât folosiți mai puțină mobilă, cu atât spațiul va fi mai aerisit.

O altă idee pe care o puteți utiliza: folosiți pereții la maximum! Rafturile verticale, televizorul montat pe perete sau o mini-bibliotecă pot fi soluții excelente!

less-is-more-home-design

4. Iluminatul inteligent

Iluminatul poate fi problematic la amenajarea unei locuințe. Pentru a rezolva această problemă, folosiți tehnica numită “uplighting”. Este foarte simplu: direcționați sursele de lumină spre tavan ori spre colțurile camerei. Tehnica este des întâlnită în spațiile office.

iluminat-locuinta

5. Alegerea cromaticii potrivite

Când alegeți ce culori să integrați în ambiantul casei, totul se rezumă la o chestiune de gusturi. Culorile mai deschise reflectă lumina și sunt mai potrivite pentru a crea iluzia unui spațiu mai amplu.

culori-deschise-locuinta

Și un mic bonus: un design bazat pe iluzii optice, precum cel de jos!

iluzie-locuinta

Dacă v-am convins că este timpul să mai lucrați un pic la reamenajarea locuințelor voastre, puteți foarte ușor să-ncepeți cu softul nostru, pCon.planner!

Distribuirea este permisă