Cum să amenajați spațiile de birouri – 5 idei cu care nu dați greș

Amenajarea spațiilor de birouri poate fi un proces complicat. Este foarte dificil să construim mediul de lucru perfect pentru întreaga echipă, pe de-o parte, dar mai ales pentru fiecare angajat în particular. De la bun început trebuie să știm foarte clar dacă spațiile respective vor fi exclusiv pentru muncă sau vor fi mixte, muncă-relaxare.

Cu acest articol ne propunem să vă oferim 5 idei pentru amenajarea spațiilor de birouri. De asemenea, vă vom arata și cum anume vă poate ajuta programul de home design pCon.planner să vă construiți planurile exact așa cum doriți.

1. Lumina naturală, una dintre cheile creșterii productivității angajaților

Numeroase studii au arătat că lumina naturală stimulează productivitatea și creativitatea angajaților. Motivele sunt cât se poate de… naturale: oamenii-și petrec aproape jumătate din zi la birou, în spații închise, iar accesul la orice sursă outdoor nu poate să fie decât benefică.

De aceea, vă recomandăm să acordați mare atenție numărului de ferestre, dar și dimensiunilor acestora atunci când începeți proiectul de amenajare al unor spații de birouri. Mai multă lumină naturală vă va face angajații mai fericiți și business-ul mai eficient.

lumina-naturala-sursa

La secțiunea Wall elements din pCon.planner puteți găsi numeroase opțiuni și soluții pentru alegerea tipurilor de ferestre, în funcție de dimensiuni. În plus, puteți alege și sorta chiar și modelele de perdele. Totul este conceput pentru a vă lasa la-ndemână cât mai multe variante pentru a vă amenaja spațiile exact cum doriți!

2. Combinați sursele de lumină – mixul perfect

În cazul în care trebuie să lucrați cu un plan de home design la care nu aveți cum să adăugați ferestre, nu aveți încotro decât să combinați și să alternați sursele de lumină directe și indirecte. Cu cât puteți conferi spațiilor mai multă versatilitate, cu atât mai bine!

O sugestie pe care v-o putem oferi este să poziționați sursele de iluminat paralel cu raza de vedere a angajaților sau paralel cu ferestrele,. Astfel, atmosfera creată se va apropia foarte mult de natural, iar angajații nu vor fi deranjați de lumina artificială.

Mix-surse-lumina

Secțiunea de elemente de cameră din pCon.planner vă pune la dispoziție orice modele și surse de iluminat doriți. Adăugați o grilă de tavan pentru a insera surse de iluminat indirecte sau folosiți lampa de birou din pCon.catalog pentru a selecta surse de iluminat directe.

3. Spațiile de relaxare – cât mai confortabile și creative

Atunci când angajații se simt relaxați și total deconectați de la stresul și presiunea din timpul muncii, rezultatele se vor vedea și în eficiența lor. De aceea, este nevoie să le oferiți spații de relaxare cât mai confortabile. Vă recomandăm soluțiile open-space, cu bine-cunoscutele măsuțe de cafea, scaunele super comfy și, dacă spațiul vă permite, chiar și una-două mese de ping-pong sau fussball!

Amenajare-spatiu-relaxare

Pentru idei de amenajare a spațiilor de relaxare, puteți vizita secțiunea Home din pCon.catalog.

4. Arta alegerii culorilor și impactul psihologic al acestora

Un alt lucru dovedit este că absolut toate culorile au un impact (pozitiv sau negativ) asupra angajaților la mediul de lucru. Iată câteva dintre efectele pe care le au cele mai populare culori:

Roșu: stimulează activitatea cerebrală; este ideal pentru sălile de brainstorming

Portocaliu și galben: acestea mențin angajații foarte concentrați și alerți; se potrivesc de minune în birourile individuale

Verde și albastru – au rol de calmare și motivare; funcționează bine în spațiile de relaxare

Culorile neutre: în combinație cu alte nuanțe, acestea au rol de stimulare a creativității.

Meeting-Room-culori

La tabul Editare din pCon.planner puteți găsi Editorul de Materiale. Aici veți schimba nu doar culorile elementelor de perete sau de podea, dar chiar și tipurile de materiale pe care le folosiți în plan. Accesorii în diverse culori și nuanțe sunt disponibile și în pCon.catalog.

5. Spațiu cat mai.. spațios pentru angajați!

Angajații au nevoie de spațiu cât mai mare pentru a se desfășura. De aceea, este necesar să le oferiți un loc de muncă în care să se simtă confortabil și nu presați… cel puțin nu de spațiu!

Vă sugerăm să vă asigurați că există cel puțîn 70 de centimetri între orice birou și orice perete din spațiul amenajat. Sertarele suplimentare pot fi înlocuite cu rafturi, așezate la nu mai mult de 50 centimetri deasupra biroului.

De asemenea, dacă aveți posibilitatea, încercați să plasați birourile în apropiere de ferestre, iar angajații să nu fie cu spatele la acestea!

Plan-pcon

În partea dreapta-jos a ecranului pCon.planner puteți edita și vizualiza cu exactitate distanțele dintre elementele pe care le-ați inserat în plan. Folosiți această unealtă ca să fiți siguri că există spațiul necesar dintre obiecte și pereți.

Sperăm că v-am putut fi de folos cu aceste 5 idei cu care să nu dați greș în amenajarea spațiilor de birouri alături de pCon.planner. Acum nu rămâne decât să vă puneți pe treabă și să le încercați chiar acum!

Distribuirea este permisă