Cele mai potrivite 3 flori de interior pentru primăvară

Cum poți să-ți amenajezi locuința mai bine primăvara dacă nu folosești cele mai populare flori de interior? Cu ajutorul naturii, poți conferi casei sau apartamentului tău o notă în plus de prospețime. În afară de acest lucru foarte binevenit, poți schimba cu ușurință starea ta de spirit, dar și a celorlalți membri ai familiei cu plantele ideale acestui anotimp!

Cu aceste idei în minte, iată 3 dintre cele mai populare flori de interior pe care le poți avea în locuința ta primăvara:

1.  Violetele

violetele

Violetele sunt cunoscute pentru cele 5 petale ale lor, dar și pentru culorile vibrante, care variază de la violet la indigo. Unele flori au chiar și galben în interior.

Grecii și romanii din Antichitate foloseau violetele în diverse tratamente naturiste, dar și ca poțiuni de dragoste.

Ca locație pentru violete, este neapărat nevoie să le puneți lângă o fereastră, întrucât au nevoie de cât mai mult soare cu putință. Totuși, cantitatea de apă necesară pentru a le ține vii nu este foarte mare. Un ultim amănunt de care e bine să țineți cont: durează 6 săptămâni înainte ca violetele să înflorească.

2. Hortensiile

hortensii

Foarte pufoase și cu aspect care aduce aminte de mingi de ping-pong multicolore, hortensiile sunt iarăși o alegere excelentă de flori indoor pentru primăvară. Acestea pot fi albe, roz, albastre, verzi și alte nuanțe intermediare.

Hortensiile cresc destul de mult, așa că trebuie să vă asigurați că aveți suficient spațiu în casă pentru ele. Cel mai indicat este să le plasați într-un colț liber sau chiar lângă canapeaua din sufragerie.

Mirosul lor floral foarte puternic va face casa să adie a primăvară și va schimba starea de spirit a tuturor! Aveți girjă însă să le udați bine, întrucât au nevoie de multă apă!

3.  Crinul păcii

crinul pacii

Crinul păcii este poate cea mai ușoră de întreținut plantă de care puteți să aveți grijă dacă o aduceți în locuințele voastre. Funcție de ceea ce vă doriți, această floare poate atinge înălțimi de peste 2 metri (într-un ghiveci mare), însă poate fi și o plantă decorativă ideală (într-un ghiveci restrâns). Coloritul crinului păcii este alb cu verde (florile sunt albe, iar frunzele verzi).

Crinul păcii are nevoie de o cantitate medie de lumină. Chiar dacă florile acestea sunt unele de vară, le puteți ține în casă chiar și o dată cu venirea primăverii. Astfel, vor înflori când le este cel mai bine.

Voi ce flori preferați să aveți în locuințe primăvara?

Distribuirea este permisă