Totul este pe măsură: dimensionarea în pCon.planner – noutăţi

Dimensionarea este unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să ţii cont când îţi construieşti un plan în pCon.planner.

panorama-randare

Este crucial să ai grijă să alegi distanţa corespunzătoare dintre obiecte, însă în acelaşi timp e nevoie să respecţi anumite standarde şi norme. Produsul final trebuie să fie atrăgător pentru client şi să-ţi apropie vânzarea, nu-i aşa? Uşor de spus, însă dificil de realizat deseori.

Tocmai din aceste motive, am reuşit să venim cu câteva îmbunătăţiri, pentru a-ţi uşura munca dimensionării în pCon.planner.

Noile versiuni ale aplicaţiei de amenajări interioare pCon.planner nu doar că vin cu noutăţi care fac designul, procesul de randare şi prezentarea softului mai bune, însă chiar adaugă unele tool-uri pentru dimensionare.

Acestea sunt:

1.  Dimensionarea circulară

Noile caracteristici ale dimensionării circulare îţi permit să alegi mai multe tipuri pentru dimensionarea în diametru, dimensionarea în raze şi cea în arc. Astfel, planul tău va fi perfect calibrat, iar întregul proces simplificat!

2.  Importarea stilurilor de dimensionare

De acum, îţi poţi importă direct stilurile preferate de dimensionare în planul curent, din celelalte planuri pe care le-ai realizat.  Că să faci asta, apasă pe butonul Import din Dimension Stiles şi apoi alege un fişier DWG. Toate stilurile incluse în acest fişier vor fi încorporate în planul tău actual şi vor fi folosite şi pentru planurile ulterioare.

De asemenea, poţi selecta dimensionarea şi altfel. Apasă pe Dimension Styles din tabul Edit din Dimensions şi ţi se va deschide un meniu drop-down care cuprinde toate stilurile de dimensionare. Alege unul dintre acestea şi acesta va fi activat şi pentru dimensionările tale ulterioare. Îl poţi recunoaşte cu uşurinţă pentru că are o bifă verde.

3.  Flexibilitate sporită cu adnotări

Un proces de design îmbunătăţit permite adăugarea rapidă şi uşoară de adnotări în planurile tale.

Pentru cei dintre voi care nu ştiţi, adnotările (numite şi Callouts) sunt acele texte care fac trimitere printr-o săgeată la o poziţie specifică din planul tău.

Poţi găsi adnotările la tabul Start – Drawing Elements – meniu drop-down Text – Callout.

4.  Setează-ţi unitatea de măsură şi alte funcţii ale dimensionării

De acum poţi alege culoarea preferată pentru dimensionări individuale din tabul Properties Editor. Alegerea culorii te ajută să-ţi structurezi mai bine planul, întrucât dimensionările sunt foarte uşor vizibile şi se deosebesc lejer de marginile obiectelor.

De asemenea, ai posibilitatea să setezi unitatea de măsură pentru dimensionare. Valorile măsurătorilor sunt transformate automat în Unitatea de Măsură pentru care optezi. Ca să faci asta, setează numărul decimalelor în câmpul Precision.

Noua opţiune Remove Connections este disponibilă în Context Menu. Foloseşte-o dacă vrei să ştergi legătura dintre obiecte şi dimensionări, astfel încât dimensionările vor putea fi mutate independent În diferite poziţii.

Vezi aici toate modificările şi noutăţile cu privire la dimensionare, dar şi la alte adiții recente ale pCon.planner!

Distribuirea este permisă