Camerele “Narative” și imaginile individuale de fundal în pCon.planner

Camerele “Narative” şi imaginile individuale de fundal sunt două dintre adiţiile importante pe care le puteţi găsi în ultima versiune a pCon.planner, 7.4 (asta până ce lansăm 7.5 – să vedeţi atunci noutăți).

ospray-pconplanner

Câteva cuvinte despre fiecare dintre acestea şi cum anume vă pot facilita munca în pCon.planner veţi găsi în rândurile de mai jos.

Camerele “Narative” – găseşte-ţi perspectiva potrivită!

De ce oare să depui un efort susţinut pentru un plan “wow”, dacă nu poţi să capturezi esenţă creaţiei tale? Fie că eşti în căutarea unei perspective predefinite, fie că-ţi doreşti propriile tale unghiuri de vizualizare customizate, pCon.planner este aici să-ţi uşureze muncă: setarea camerelor este extrem de simplu de făcut.

Am mai discutat despre importantă alegerii camerei ideale  şi a unghiurilor perfecte de vizualizare în pCon.planner şi cu alte ocazii. Acum venim cu o noutate pe care trebuie să o ştii.

Dacă ai un plan extins la care lucrezi, sunt toate şansele să-ţi fi setat mai multe camera de vizualizare. Chiar dacă le poţi redenumi ca să le găseşti rapid, totuşi este uşor că lucrurile să devine confuze. Soluţia găsită de noi pentru pCon.planner este practică şi eficientă. Ea poartă numele de Cameră “Narativă”.

Camerele “Narative” îţi permit să vezi şi să alegi unghiul de vizualizare al camerei tale preferate într-un mod super eficient. Cu ajutorul previzualizarilor în miniatură, poţi alege exact perspectiva pe care o vrei, exact când o vrei. Poţi spune adio căutărilor fără sfârşit prin liste interminabile de unghiuri de vizualizare!

Imaginile individuale de fundal – conferă un plus de realism planurilor tale!

Cum va arata clădirea căreia i-ai dat viaţă în pCon.planner când va fi transpusă în realitate? Întrebarea aceasta te pune în faţa unei problem cu care, fără îndoială, te-ai întâlnit şi te vei mai întâlni de multe ori de acum încolo după ce termini orice proiect de mai mare anvergură sau chiar în timpul proiectului.

Câteodată un simplu contur se potriveşte cel mai bine pe fundal. În alte circumstanţe, o plajă, un munte sau chiar locaţia exactă pot să fie folosite. De orice ar fi nevoie, tot mai trebuie să treci prin câteva procese de randare până să ajungi la rezultatul dorit. Sau nu mai trebuie?

Începând cu pCon.planner 7.4, poţi să setezi o imagine individuală de fundal, sau “Skybox”, aşa cum o veţi găsi în pCon.planner, direct pe fundalul planului tău. Această imagine conferă un plus de realism, este vizibilă imediat, poate fi rotiţă conform dorinţelor tale, iar unghiurile de deschidere pot fi ajustate. Astfel, poţi “vizualiza” cum ar arată clădirea pe care ai creat-o ca şi când ai fi acolo, transpus în acea realitate.

Lucrurile sunt şi mai bune de atât: poţi chiar să foloseşti Skybox-ul chiar şi pentru randarile tale prin OSPRay. Doar setează asta în tab-ul “View”. Deschide setările prezentării, încarcă o imagine în pCon.planner, ajustează sliderele şi poţi vedea rezultatele imediat.

Distribuirea este permisă