Cum să navighezi fără mouse în pCon.planner

soarece-tastatura

Gândeşte-te la următorul scenariu: eşti cu laptopul în braţe, lucrând la o prezentare mega-importantă, când mouse-ul îţi rămâne fără baterie, iar touchpad-ul are un lag infernal. Ai nevoie urgentă să găseşti perspectiva potrivită ca să începi cât mai rapid randarea fără de care prezentarea de mâine nu ar mai avea impactul pe care ţi-l doreşti. Ce soluţii ai? Te opreşti şi te resemnezi cu situaţia? Cauţi baterii noi? Speri că vei găsi un alt computer cu pCon.planner instalat şi disponibil pentru tine? Să fim serioşi: toate aceste opţiuni nu sunt viabile, pentru că dacă ar fi nu am mai avea această discuţie.

Desigur, un asemenea scenariu se-ntâmpla rar, dar, nu-i aşa, are prostul obicei să apară în cele mai nepotrivite momente. Întrebarea este: ce-I de făcut?

Ei bine, pCon.planner îţi oferă o soluţie simplă şi rapidă. Când vine vorba de găsirea perspectivei de vizualizare ideale pentru planul tău, combinaţiile “quick keys” ale tastaturii sunt life-savers!

Să vedem cum le poţi folosi cât mai eficient…

Setarea camerei

Cel mai important aspect este cum îţi setezi camera pentru accesarea unghiurilor care te avantajează cel mai mult.

Când este necesar, poţi trece la o o vizualizare ultra-wide, apăsând CTRL + F1. Combinaţia CTRL + F3 îţi setează camera la vizualizarea de perspectivă, în vreme ce modul Realistic poate fi accesat prin combinaţia Shift + F7. Rămâne la alegerea ta ce-ţi place cel mai mult. Experimentează!

Mişcarea

Ţine apăsat tasta W pentru mişcarea înainte a camerei. Tastele S, D şi A îţi modifică direcţia către înapoi, dreapta sau stânga, în mod standard. Pentru mutarea în sus a direcţiei, apasă R, iar pentru o proiectare în jos, apasă F.

Mărire şi micşorare

Micșorarea perspectivei (zoom in) se poate face în pCon.planner cu ajutorul combinaţiei de taste “CTRL + +”, iar mărirea se poate face prin combinaţia “CTRL + -”. Dacă simţi că ţi-ai pierdut orientarea sau camera s-a blocat, apasă Shift + Space, pentru recentrarea planului!

Cum ţi se pare? E suficient de simplu?

PS: încă un mic sfat înainte de încheiere – R+F1 te duce direct către pCon.planner Help Center, unde găseşti întreaga listă de scurtături!

Distribuirea este permisă