Greenery, culoarea anului 2017 – sugestii de amenajări interioare

greenery-office

Nu mai este un secret: culoarea anului 2017 este greenery, o combinaţie irezistibilă şi proaspătă de verde şi galben! Nu o spunem doar noi, ci chiar Pantone, autoritatea mondială în… culori!

Întrebarea la care vom încerca să răspundem este următoarea: care sunt trendurile la modă de amenajări interioare în 2017 în stil “greenery”? Până să ajungem în miezul problemei, vom mai zăbovi asupra simbolismului culorii anului 2017, pentru că este foarte important să-nţelegem contextul.

Greenery = minimalism, simplitate, armonie cu natura, dar şi divizare şi disociere faţă de profan

greenery-living

Greenery semnifică un nou început, un stil de viaţă mai sănătos, armonios, în strânsă legătură cu natură. În acelasti timp, simbolismul nuanţei greenery merge mai departe de atât. Natura nu este partizană, ci este liberă, simplă, minimalistă chiar, nu are constrângeri, depăşeşte sfera profanului şi transcede către sacralitate. Independenţa faţă de profanitate, cu tot ceea ce înseamnă această, este mesajul pe care Pantone a încercat să-l transmită când a ales culoarea greenery ca principala tendinţă pentru 2017.

Şi acum, după această lungă expoziţie, să trecem la subiectul nostru: trenduri de amenajări interioare “greenery”. Întrucât vrem să vă activăm imaginaţia, sugestiile vor fi generale, de detalii rămânând să vă ocupaţi chiar voi!

Greenery se potriveşte la aproape orice!

Poate că nu sunteţi de acord cu afirmaţia de mai sus, însă tot nu puteţi să spuneţi că greenery nu se potriveşte la foarte multe ambianţe şi decoruri. De la interioarele neutre, la decorurile în alb-negru şi până la ambianțele îmbrăcate în roz, “navy blue” sau “burgundy”, greenery reprezintă pata de culoare care să-ţi ia ochii şi să conferă aceea nuanţă îndrăzneaţă care poate să facă diferenţa.

Acestea fiind zise, iată câteva dintre exemple în care greenery iese în evidenţă cel mai bine:

1. Pereţi

greenery-wallpaper

Greenery se potriveşte cel mai bine la aşa numiţii “accent walls”, adică acei pereţi care fac notă discordantă cu ceilalţi dintr-o camera sau dintr-o locuinţă. O idee foarte bună şi care a-nceput deja să prindă excelent: tapetul texturat cu modele de inspiraţie africană!

2. Mobilă

Aici ideile de amenajări interioare cu nuanţe de greenery sunt nenumărate: scaune, canapele, dulapuri, mese, toate ar putea fi decorate folosind curajoasă culoare greenery! Tot ceea ce trebuie să faceţi este să va lăsaţi imaginaţia să zburde liberă, să combinaţi culorile şi să adăugaţi acel strop de greenery care să uimească!

3. Textile

home-design-greenery

Încorporarea elementelor textile în nuanţe greenery este o altă sugestie care nu trebuie trecută cu vederea. Cuverturi, perne, perdele, tapiţerii, carpete cu puţin greenery vor oferi un plus de stil şi de savoare.

4. Elemente “verzi”, naturale

Nu putem să excludem elementele naturale, verzi, care trebuie să fie nelipsite din locuinţa voastră dacă vreţi să fiţi în trend cu modă anului 2017. Aranjamente florale, plante drăguţe şi de efect, tot la ceea ce vă gândiţi poate funcţiona excelent!

În design-ul interior, greenery se potriveşte de minune la piesele de mobilier din bucătăriile luminoase şi spaţioase, în balcoane şi terase.

În pCon.catalog găsești tot ceea ce cauți!

Pentru idei şi sugestii pentru amenajări interioare în ton cu modă greenery, puteţi încerca oferta variată din catalogul pCon. Acolo veţi găsi o mulţime de modele care se potrivesc şi complementeaza culoarea anului 2017.

Surse foto:

home-designing.com

AllExpress.com

Distribuirea este permisă

1 replies on “Greenery, culoarea anului 2017 – sugestii de amenajări interioare

  • Andrei

    Buna ziua,
    O culoare foarte interesanta, cred ca am sa aleg si eu asta pentru camera de zi. Totodata, as vrea sa-mi cumpar si niste profile decorative ce se monteaza la imbinarea dintre perete si tavan. Am gasit cateva modele atragatoare pe site-ul asta https://www.ka-international.ro/profile-decorative dar inca nu sunt sigur. Voi ce parere aveti? Merita asa ceva? Multumesc!

Comments are closed.