Smart homes – trenduri pentru 2017

smart-home-1

Tehnologiile pentru Smart homes (case inteligente, pentru cei dintre voi care încă  nu ştiu) se îmbogăţesc de la an la an şi devin din ce în ce mai interesante, fascinante şi utile pentru cei care vor să afle noutățile despre amenajari interioare.

Pentru anul 2017, iată care sunt cele mai fierbinţi trenduri în materie de Smart homes:

1. Sistemul Voice Control – nu se poate fără!

După cum scriam şi aici, sistemul de control vocal (Voice control) este deja indispensabil de ceva timp. Anul acesta însă, trebuie să ne aşteptăm la o adevărată explozie de gadget-uri care vor putea controla şi vor putea fi controlate prin Voice Control în casele voastre inteligente. Desigur, numărul companiilor mari şi importante care le vor oferi va fi în creştere considerabilă. Ce puteţi face cu ajutorul acestora, bănuim că ştiţi deja şi nu vom insista.

2. Accentul va fi pe dimensiuni – gadgeturile cât mai mici sunt la modă

smart-home-2

Nu toată lumea locuieşte într-o casă uriaşă şi nici nu are bani de cheltuit pe produse electronice Smart de ultima generaţie. Din fericire, producătorii s-au adaptat la nevoile consumatorilor şi au început tot mai intens să livreze gadgeturi potrivite şi pentru cei cu bugetul mai redus. Costurile ajung chiar şi la sub 100 de euro pentru astfel de produse, în funcţie de necesităţile fiecăruia.

Aici putem menţiona şi alte gadget-uri prietenoase, cum ar fi termostaturile cu design cât mai estetic, care vin ca o mănușă la o amenajare interioară de efect.

3. TouchPanels mai mari în locul iPad-urilor

Încă de acum câţiva ani, iPad-ul era o unealtă foarte uzuală pentru monitorizarea gadgeturilor inteligente din locuinţe. Acum însă, ecranele cu touch dedicate par să fi revenit la modă. Spre deosebire de iPad-uri, aşa numitele touchpanels fac un singur lucru: arată statusul şi activează comenzile corpurilor de iluminat, termostaturilor, echipamentelor audio/video s.a.md.

La modă pentru smart homes sunt acum touchpanels-urile mari, de 12 inch sau peste, cu ecrane în întregime color.

4. Monitorizarea calităţii aerului din locuinţe – o ambianţă mai fresh

Senzorii care monitorizează calitatea aerului din casele inteligente vor deveni un trend anul acesta. Controlul umidităţii aerului din fiecare încăpere, eliminarea aerului “nociv” şi introducerea aerului curat şi sănătos sunt câteva dintre funcţiile pe care aceşti senzorii le pot îndeplini.

5.  TV-urile outdoor

TV-urile outdoor sunt deja catchy, însă în 2017 acestea vor fi super la modă! Recent, preţurile acestora au pierdut din greutate, în unele cazuri chiar şi de două ori faţă de anul trecut! Aşa că acum este cel mai bun moment să vă bucuraţi de TV-urile în aer liber la preţuri decente! Și da, televizoarele de… aer liber are a “thing”!

6. Încuietori automate de uşi – pentru siguranţa voastră maximă

Încuietorile automate au început să prindă foarte bine printre cei care au o casă inteligentă. Acestea se pot deschide automat când vă apropiaţi (senzori de mişcare) şi se închid la fel, scăpându-vă astfel de o problemă în plus!

7.  Sisteme de Securitate avansate, în ton cu tehnologia

Sistemele de Securitate avansate sunt “a must” pentru locuinţele inteligente. Cu ajutorul acestora, puteţi controla tot ce se întâmplă în casa voastră şi nu trebuie să vă mai faceţi griji că aţi putea lasa ceva nesupravegheat!

Surse foto:

– latimes.com

– crestron.com

– intelligenthq.com

Distribuirea este permisă