Cum să folosiți imagini HDR în pCon.planner pentru randări

design-foto-hdr-1

Datorită importanţei deosebite a luminii în imagini, vom dedica articolul acesta tehnicii imaginilor HDR şi vom exemplifica pe softul de amenajări interioare pCon.planner.

Un contrast dinamic bine ales şi o luminozitate pe măsură pot face minuni pentru imaginile sau randările care vă interesează. Implicit, ele sporesc probabilitatea unei vânzări pentru că îmbunătăţesc foarte mult calitatea imaginii în diverse contexte şi condiţii. Domeniul amenajărilor interioare este foarte dependent de aceste aspecte, după cum ştim cu toţii.

Să începem cu o scurtă definiţie ca să putem intra în mai multe detalii…

Ce este tehnica HDR?

Imaginile HDR (high dynamic range images) sunt imagini cu un contrast dinamic mai mare decât în mod obişnuit. Acestea sunt mult mai bogate în detalii şi beneficiază de o “plajă” mult mai complexă a luminozităţii.

design-camera-hdr-2

Cum să folosiţi imaginile HDR pentru randări atmosferice?

Nu doar că imaginile HDR arată super, ci ele pot să fie folosite ca surse de iluminare pentru randări atmosferice şi de efect! Aplicaţia de amenajări interioare pCon.planner vă permite să profitaţi de acestea pentru a crea prezentări cât mai realiste, mai vii şi mai surprinzătoare (apropo, aplicația poate fi descărcată cu un click aici). Cum anume puteţi face asta?

Interfaţa OSPRay este soluţia. Cu ajutorul acesteia, aveţi posibilitatea să utilizaţi o imagine HDR ca o sursă de iluminare pentru randarea care vă interesează. În funcţie de efectul pe care-l doriţi (de la lumina ce mocneşte de la un șemineu rustic, până la invazia albă care aruncă raze peste o vale în mijlocul iernii), cu ajutorul imaginilor HDR nimic nu este imposibil.

Din contra, în softul pCon.planner totul este foarte uşor. Tot ce trebuie să faceţi este să deschideţi fereastră de randare, să alegeţi OSPRay ca interfaţă şi să activaţi funcţia “HDR Light”. După aceea tot ce mai rămâne de făcut este să încărcaţi o imagine.

design-camera-hdr-3

Cum funcţionează mai exact tehnica HDR?

Imaginile HDR încărcate cu ajutorul OSPRay nu vor fi afişate în mod automat pe fundal, ci doar vor influenţa în mod pozitiv nivelul de iluminare al imaginii de bază.

Dacă totuşi doriţi că imaginile HDR să fie pe fundal, puteţi opta pentru această variantă. Şi mai bine: vă puteţi juca şi alege cadrele şi zonele unde HDR-ul să-şi facă magia, pentru ca randarea să fie cât mai eficientă!

O imagine spune mai mult decât o mie de cuvinte, nu-i aşa?

Imaginile HDR sunt prezentul şi o parte importantă din viitor

Folosirea imaginilor HDR eficientizează procesul de iluminare al scenelor virtuale şi omogenizează compoziţia acestora. Totuşi, pentru realizarea mixului perfect, este nevoie de multă muncă, atenţie la detalii şi cunoştinţe cât mai diversificate.

Pentru aceia dintre voi care doresc să devină profesionişti în iluminarea virtuală şi în randări top-class, un bun punct de start este softul pCon.planner. Pentru început, puteţi beneficia de training individualizat, despre care puteţi afla mai multe aici.

Surse foto:

http://housedesignphoto.blogspot.com/2012/12/my-dome-interior-view.html

http://photographersselection.org/2012/05/interior-design-photos-ny-hdr-photography/

http://www.emilykayp.com/interior-architecture/

Distribuirea este permisă