Funcții pCon.planner nice to know: Share CAD Models și Impress

Context

important

Astăzi vă vom prezenta două dintre cele mai importante funcţii pCon.planner: Impress şi Share CAD Models. Aceste două funcţii sunt deseori trecute cu vederea de utilizatorii aplicaţiei de design interior pCon.planner, deşi sunt foarte utile! Ne dorim să schimbăm acest “obicei” şi foarte curând veţi afla şi de ce!

* Este necesar să menţionăm de la bun început că pentru folosirea celor două funcţii despre care vom discuta azi, Share CAD Models şi Impress, aveţi nevoie de un cont de Cloud.

Share CAD Models

La ce foloseşte?

Cu ajutorul funcţiei Share CAD Models, un utilizator al configuratorului de amenajări interioare pCon.planner poate oferi acces la diferite modele create sau la amenajări întregi clienţilor, angajaţilor sau oricui doreşte.

Cum funcţionează?

Deschideţi tab-ul “Presentation”, vă alegeţi obiectul sau planul dorit, după care îl exportaţi direct ca 3D web data (model 3D al obiectelor selectate) sub forma unui link în contul vostru de Cloud. Recomandăm ca dimensiunea maximă a modelului să nu depăşească 10MB, întrucât altfel durata de încărcare în browser va fi mare, iar obiectul sau planul ar putea fi distorsionate.

Cum puteţi distribui selecţia făcută?

Aveţi trei opţiuni pentru distribuirea selecţiei: puteţi copia link-ul în clipboard, îl puteţi trimite prin e-mail sau îl puteţi afişa direct în browser.

modele-pcon

Cum setați ce Cloud provider să folosiți?

Mergeţi la “Share Model” tab, iar acolo veţi găsi “Sharing Settings”. Puteţi schimba cu uşurinţă setările pentru distribuirea modelelor CAD.

Mai departe, în tabul “Account”, selectaţi provider-ul de cloud dorit. Înainte de încărcarea primului model, vi se va cere să vă logaţi cu credențialele alese.

Un alt lucru important de ştiut este la tab-ul “Options”, unde puteţi îmbunătăţi calitatea modelelor, reduce mărimea acestora sau exporta texturile şi marginile.

Impress

La ce foloseşte?

Funcţia Impress vă permite să creaţi şi să distribuiţi prezentări realizate în configuratorul de amenajări interioare pCon.planner. Mai simplu spus: Impress este o variantă completă de Shared CAD Models, întrucât puteţi împărţi cu ceilalţi o întreagă prezentare, nu doar un model (obiect) sau un plan.

Funcţia Impress, la fel ca și Share CAD Model, este “web based”, gratuită şi are avantajul de a fi compatibilă atât cu computerul, cât şi cu tablete sau alte dispositive mobile, independent de sistemul de operare.

Fiecare prezentare realizată şi distribuită prin Impress este formată din mai multe părţi, fiecare dintre ele având alocată un fişier/o funcţie.

Spre deosebire de Share CAD Models, funcţia Impress necesită explicit un cont de Dropbox.

Cum setaţi Dropbox-ul pentru Impress?

Este foarte simplu să setaţi Dropbox-ul pentru Impress: vă logaţi la https://www.easterngraphics.com/impress/ cu credențialele voastre de Dropbox, acordaţi funcţiei permisiunea de acces şi apoi aceasta va crea un fişier separate în Dropbox, unde va salva toate fişierele Impress.

Cum funcţionează?

https://www.easterngraphics.com/pcon/ro/wp-content/uploads/2017/02/important.jpg

În mare parte, funcţia Impress este similară cu Shared CAD Models.

La tab-ul “Your presentation”, puteţi crea, edita, şterge, previzualiza sau trimite prezentările create. Prezentărilor le puteţi aloca titluri, descrieri sau chiar şi link-uri externe. Adăugarea elementelor se face uşor, pe baza principiului “drag & drop”.

Cu ajutorului link-ului creat de Impress, puteţi trimite prezentările prin e-mail sau puteţi salva link-ul în clipboard şi să-l integraţi în documente sau alte fişiere. Oricine primeşte acces la prezentare poate vedea toate părţile componente ale acesteia.

Tipuri de media care pot fi integrate în Impress

Cu ajutorul funcţiei Impress puteţi integra în prezentările voastre pCon.planner atât imagini (randări fotorealiste sau real-time), imagini multi-conţinut (ce dispun de zone care pot fi click-uite pentru informaţii suplimentare), panorame 360 grade, fișiere video, fişiere 3D Web sau PDF-uri.

Pentru descrieri complete ale funcțiilor pCon.planner, vă invităm să aruncați o privire asupra secțiunii “Help”, disponibilă aici.

Încheiere

Funcţiile Shared CAD Models şi Impress sunt foarte folositoare atât în procesul de pre-sales, cât şi ca unelte pentru a testa beneficiile unui configurator puternic de amenajări interioare, precum pCon.planner.

Distribuirea este permisă