Het opslaan en downloaden van formulieren in pCon.basket

Regelmatig krijgen we vragen over het opslaan en downloaden van formulieren in pCon.basket. In dit blogbericht leggen we je uit hoe jij een sjabloon met favoriete instellingen kunt opslaan en hoe je het formulier kunt downloaden, zonder dat het direct in de downloadmap op jouw computer wordt opgeslagen.

Het opslaan van sjablonen met favoriete instellingen

In de pCon.basket bij ‘formulier’ werk je vaak met standaard ‘Artikellijst’  instellingen. Zo vinden sommige mensen het fijn om standaard de artikelnummers uit te hebben staan, of  vinden het helemaal niet nodig om de langtekst zichtbaar te hebben. Deze instellingen kun jij opslaan als standaard sjabloon. Dit doe je door jouw instellingen onder het kopje ‘Artikellijst’ naar wens in te stellen en vervolgens klik je naast ‘Sjablonen’ op de diskette.

afbeelding van hoe je een sjabloon opslaat in pCon.basket

Op deze manier kun jij elke keer eenvoudig en snel voor een sjabloon met de gewenste instellingen kiezen.

Formulier downloaden in een andere map

Vaak krijgen we de vraag van klanten of het te downloaden formulier vanuit pCon.basket in een andere map gedownload kan worden. Standaard wordt dit formulier gedownload in jouw downloadmap op de computer. Per internetbrowser kun jij instellen in welke map het pCon.basket formulier gedownload moet worden. Dit doe je als volgt:

  1. Ga naar het hamburgermenu in jouw internetbrowser (de 3 streepjes onder elkaar aan de rechterkant).
  2. Klik op instellingen.
  3. Scroll naar beneden tot je het kopje ‘Bestanden en Toepassingen’ ziet.
  4. Hier vink je onder het kopje ‘Downloads’ Altijd vragen waar bestanden moeten worden opgeslagen aan.

De volgende keer dat je een formulier vanuit pCon.basket download, zal er gevraagd worden waar je deze wenst op te slaan.

 

 

Sharing is caring