Noorweegse vakmanschap van Hjelle nu beschikbaar in pCon.catalog

Het is 1940, het leven is zwaar langs de Noorse kust. Tussen diepe fjorden en majestueuze bergen ligt het kleine dorpje Sykkylven. Boeren beginnen met het bouwen van meubels in schuren en kelders om hun levensonderhoud te voorzien. Onder hen is Lars Karl Hjelle. Hij heeft de wens om banen te creëren en in het midden van deze tijd richt hij zijn eigen meubelfabriek LK Hjelle op.

Image: Hjelle

Image: Hjelle

Het Noorse designicoon “Model 711” van Hjelle.

Tot op heden produceert het familiebedrijf, nu in de derde generatie, meubels en verkoopt deze internationaal. Het Hjelle-assortiment omvat banken, fauteuils, kleine stoelen en tafels. In samenwerking met jonge Noorse en internationale ontwerpers zoals Hallgeir Homstvedt of Andersson & Voll worden de stukken Noors vakmanschap gecreëerd, die beweren tijdloos te zijn en kwaliteit en duurzaamheid te combineren.

Downoad nu de 3D modellen van Hjelle van de pCon.catalog en gebruik ze in uw ruimte planning!

Image: Hjelle

Image: Hjelle

De “Ugo”-bank van Hjelle, die er van alle kanten goed uitziet.

Sharing is caring