Lucrul de acasă – Creați un birou la domiciliu!

În ultimii ani și, în special, în ultimele luni, conceptul de telemuncă și solicitarea de a înființa birouri la domiciliu au devenit din ce în ce mai importante. Dar ce înseamnă biroul la domiciliu și cum reușiți să configurați acest mediu corect? Următoarele rânduri se vor concentra asupra acestor întrebări.

În primul rând: cu privire la ideea că a lucra în propria casă este un blestem sau o binecuvântare părerile sunt împărțite. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de amenajarea unui birou, calitatea și funcționalitatea pieselor de mobilier sunt cei mai importanți factori. Întrucât locul de muncă este situat în perimetrul demarcat de cei patru pereți proprietate personală, gustul individual este, bineînțeles, binevenit! În secțiunea următoare, veți găsi câteva sfaturi despre cum să vă mobilizați locul de muncă acasă. Dacă doriți să vă planificați biroul în avans, veți găsi o selecție mică, ilustrativă, de produse care sunt disponibile ca date configurabile pentru Comunitatea pCon în acest scop.

 

Să acorzi spațiu locului de muncă

Prima întrebare la care trebuie să răspundeți înainte de a începe să lucrați de acasă este: Unde doriți să vă configurați biroul? Cea mai potrivită soluție este o cameră separată care poate fi încuiată cu ușurință după terminarea lucrului. În acest fel, privirile și gândurile nu se pot îndrepta spre birou în timpul liber. Dar de multe ori această opțiune nu este posibilă. Nicio problemă! Deoarece cu ajutorul unor separatoare de cameră, biblioteci, dulapuri sau chiar plante, aranjate inteligent, propriul loc de muncă poate fi separat cu ușurință de camera de zi sau de hol. Pentru a oferi „biroului” o altă separare vizuală, puteți zugrăvi diferit unele părți ale peretelui sau puteți așeza un covor care să delimiteze spațiul de muncă de cel locativ.

Ce zici de aceste posibilități?

loc special birou lucru de acasa

roomours GmbH; ASSMANN BÜROMÖBEL GMBH & CO. KG; Lintex

 

Puneți locul de muncă în lumina potrivită

Când te gândești la iluminat, poți spune: Cu cât mai mult, cu atât mai bine! Lipsa luminii poate duce la dureri de cap, probleme de concentrare și stări depresive. Prin urmare, pe lângă lumina zilei, se recomandă cel puțin o plafonieră puternică. O lampă de birou este recomandată în zilele deosebit de gri și posomorâte. Dar nu doar cantitatea de lumină joacă un rol aici, ci și culoarea luminii este un factor important. Albul de zi sau albul neutru sunt potrivite în mod special în acest scop. În plus, ar trebui să existe și posibilitatea de a întuneca camera. La urma urmei, cine nu știe că razele soarelui care se reflectă pe ecran îngreunează vizualizarea multor pe ecran?

Aici puteți găsi diferite modele:

lumina pentru lucru de acasa

Herbert Waldmann GmbH & Co. KG; Herbert Waldmann GmbH & Co. KG; TOBIAS GRAU; Novus; TOBIAS GRAU

 

Cum să stai confortabil chiar și atunci când lucrezi de acasă

De îndată ce perimetrul a fost clarificat, puteți începe mobilarea. Să începem cu scaunul de birou potrivit. Ergonomia este esențială atunci când vine vorba de selectarea unui scaun, deoarece astfel se pot evita durerile de spate deranjante. Cu scaunul potrivit puteți lucra confortabil chiar și la masa din bucătărie. În prealabil, va trebui să vă informați despre setările corecte pentru înălțimea scaunului în raport cu postura părții superioare a corpului. Aceste poziții sunt individuale și depind în principal de înălțimea utilizatorului. Dar nu numai înălțimea scaunului de birou este importantă pentru propria sănătate, ci și o înălțime confortabilă a ecranului astfel încât să puteți menține gâtul drept. Din fericire, există un scaun de birou potrivit pentru toate gusturile: de la scaune executive clasice la modele mai moderne și elegante.

Iată câteva sugestii pentru dvs.:

scaune ergonomice pentru lucru de acasa

Fritz Hansen A/S; Interstuhl Büromöbel GmbH & Co. KG; Normann; Fritz Hansen A/S

 

Alegerea biroului potrivit

O altă piesă importantă de mobilier de la serviciul dvs. de acasă este biroul optim. Aici, alegerea este aproape nelimitată, dar există totuși câteva aspecte de care să țineți cont. Deoarece alegerea stației de lucru a fost deja făcută, este acum necesar să vă gândiți care este dimensiunea potrivită pentru birou. În vedere acestei decizii, trebuie luate în considerare atât spațiul, cât și scopul. În funcție de profesia dvs., veți avea nevoie de o suprafață de lucru mai mică sau mai mare, cu mai multe sau mai puține ustensile. În cazul în care aveți nevoie de mai mult spațiu de depozitare, puteți alege un birou cu sertare integrate sau cu posibilitatea de a aranja un corp de depozitare dedesubt. Dar chiar dacă nu există prea mult spațiu, există o mulțime de modele mici. Există o mare varietate disponibilă în cele mai diverse modele – de la simplist modern la solid și rustic.

Există câte ceva pentru fiecare gust.

biroul potrivit pentru lucru de acasa

BALMA; Haworth; Trebord

 

Structurarea locului de muncă este cea mai importantă

Dacă aveți deja o stație de lucru, ar fi indicat să o reorganizați temeinic. Pentru că nu există un loc mai bun de lucru decât la un birou unde totul este la locul său. Cu toate acestea, pentru a vă asigura că toate documentele și ustensilele își găsesc locul, ar trebui să existe suficient spațiu de depozitare. Dacă există suficient spațiu, rafturile pentru cărți sau perete și cutiile de depozitare sunt soluția ideală. Dacă nu este cazul, sunt potrivite și corpuri de depozitare mobile de birou, care pot fi depozitate sub birou. Rafturile mici pe perete sau un sistem de depozitare pe birou sunt, de asemenea, opțiuni bune pentru a oferi spațiu de stocare suplimentar.

În cele ce urmează am compilat câteva sugestii pentru mobilier de depozitare pentru birou:

Alias Design; Las Mobili; Alias Design; Alias Design

 

Decor: Mai puțin este mai bine

Pentru a oferi locului dvs. de muncă o notă individuală, fotografiile personale, picturile sau plantele pot fi integrate în spațiul de birouri. Individualizarea este necesară pentru a te simți bine! Cu toate acestea, regula aici este: Mai puțin este mai bine! Prea multă decorație distrage atenția ochiului și perturbă concentrarea. Sfat: găsiți un decor care este util și pentru munca dvs. de zi cu zi.

Aici veți găsi diverse alternative pentru a vă face biroul la domiciliu mai personal:

decor minimalist pentru lucru de acasaCHAT BOARD; CHAT BOARD; Magis; Götessons Industri AB

Doriți să vă schimbați sau să vă configurați biroul de acasă? Instrumentul nostru de design interior 3D pCon.planner este un loc minunat pentru a vă începe proiectarea. Sau ați vrea să vedeți cum se potrivește noul dvs. scaun de birou preferat în spațiul pe care îl aveți la dispoziție? Atunci ar trebui să aruncați o privire la funcția AR din aplicația noastră pCon.box.

 

Distribuirea este permisă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *