Reducere cota TVA – ce trebuie să ştiţi dacă lucraţi cu aplicaţiile pCon

În contextul pachetului de stimulare economică adoptat de guvernul german, cota TVA trebuie redusă temporar. Pentru perioada de la 1 iulie 2020 până la 31 decembrie 2020, cota de TVA standard va fi micşorată de la 19% la 16%, iar cea redusă va fi micşorată de la 7% la 5%.

Ca urmare, cota de TVA va trebui ajustată temporar în aplicațiile pCon. Mai jos puteți vedea cum puteţi face acest lucru iar la sfârșitul articolului aveţi un document detaliat despre ceea ce trebuie luat în considerare în aplicațiile pCon.

Cota TVA

Photo by Markus Winkler on Unsplash

În aplicaţiile pCon ce pot fi folosite şi offline, precum pCon.planner, pCon.basket şi pCon.xcad, există două moduri de modificare a cotei TVA:

  • La nivel de program: Puteți ajusta cota TVA pentru toate proiectele noi. Pentru a face acest lucru, deschideți setările respective ale programului.

pCon.planner setari TVA

  • La nivel de proiect: Puteți ajusta cota TVA pentru proiecte noi sau existente la nivel de proiect. Pentru aceasta, deschideți setările respective ale proiectului.

pCon.planner proprietati document TVA

Notă importantă pentru aplicațiile offline: Actualizarea datei prețului nu are efect asupra cotei de TVA utilizate. Vă rugăm să rețineți că în prezent există planuri de creștere a cotei de TVA în Germania înapoi la 19% începând cu 01.01.2021. Din acest motiv, va fi necesară modificarea proiectelor salvate între timp cu 16%.

În aplicațiile noastre online, cum ar fi aplicația mobilă pCon.facts, trebuie luate în considerare următoarele aspecte:

  • Proiecte noi: În setările implicite pentru proiectele noi, nu este necesară o ajustare explicită a cotei TVA. Cota de TVA folosită depinde exclusiv de selecția țării fiscale prestabilite și este preluată automat de serverul nostru. Definiți țara fiscală în setări.

pCon.facts setari TVA

  • Proiecte existente: Pentru proiectele existente, puteți modifica valoarea taxei, precum și cota TVA în orice moment în setările proiectului, sub fila „Taxe”.

pCon.facts proiect

pCon.facts taxe TVA

Notă importantă cu privire la soluțiile online personalizate: Clienții care au propria lor soluție de server EAIWS trebuie să efectueze ajustări independente în propria infrastructură. Dacă aveți nevoie de asistență pentru acest lucru sau aveți întrebări suplimentare, vă rugăm să contactați echipa noastră de suport prin e-mail: support@easterngraphics.com

Descărcați documentul detaliat privind modificarea cotei TVA cu instrucțiuni ilustrate pentru toate aplicațiile pCon relevante.

>> Descărcaţi documentul acum!

Distribuirea este permisă