Cum să vedem sunetul – Vizualizări Acustice în pCon.planner

Open Office – Comunicare fără bariere

Trăim într-o epocă în care tot mai multe birouri sunt transformate în spații open office. Asta se-ntâmplă întrucât spațiile open office stimulează creativitatea și înlesnește comunicarea dintre angajați.

Există totuși și un inconvenient: indifferent de natura activității angajaților, aceasta poate deveni mult prea tare… din punct de vedere al sunetului! Nu doar că este deranjant pentru urechi, însă este și periculos din punctul de vedere al sănătății.

Izolarea fonică asigură o atmosferă perfectă

Pentru rezolvarea acestei probleme, producătorii de mobilă și specialiștii în acustică oferă o varietate de produse, de la jaluzele până la tablouri, toate cu scopul de a îmbunătăți acustica încăperilor.

Toate aceste elemente trebuie luate în calcul și la planificarea inițială a camerelor. Până la urmă, principala grijă a tuturor trebuie să fie confortul celor care-și petrec timpul acolo.

Designerii au știut dintodeauna că acustica joacă un rol foarte important pentru confortul angajaților și au început să se concentreze din ce în ce mai mult pe dezvoltarea de soluții spațiale holistice.

Planificare acustică în pCon.planner

Versiunea pCon.planner 7.6 PRO permite afișarea efectelor acustice ale design-urilor de camera, dar și ale materialelor folosite.

Cum funcționează totul? Aici intervin partenerii noștri de la Schall & Raum și opțiunea de importare a formatului recent introdus, CNIVG!

Pentru vizualizarea parametrilor acustici precum nivelul presiunii sunetului, timpii reverberației sau gradul de inteligibilitate al vorbirii în interiorul planurilor voastre, tot ceea ce trebuie să faceți este să le transferați la Schall & Raum. Pe baza planului pus la dispoziție, parametrii acustici sunt calculați cu puternicul software CadnaR, ce poate fi importat ulterior în planul vostru de cameră sub forma unei hărți acustice interactive.

Pe lângă această hartă, Schall & Raum vă va pune la dispoziție și o analiză cu calculele și cu informații generale despre acustica unei camere.

acoustic map

În Editorul de Proprietăți puteți stabili mărimea parametrilor acustici care va fi afișată pe hartă. Diferitele culori de pe hartă, dar și simboluri pentru diverse valori pot să fie customizate individual.

Sunet de calitate și în zona de layout

Harta acustică poate fi afișată și în zona de layout. Estetică și funcțională, aceasta permite crearea de prezentări impresionante în funcție de tipul designului.


În plus față de relevee și randări, puteți afișa în mod estetic și foarte eficient chiar și nivelul de inteligibilitate al vorbirii sau timpii reverberației dintr-o cameră!

Acustica pentru amenajările interioare cu pCon.planner: mai multă valoare și calitate planificărilor voastre, argumente mai solide pentru echipele de vânzări, servicii premium pentru clienți!

Distribuirea este permisă