Cum să vă protejați mobila de terasă pe timpul iernii

Dedicăm acest articol celor dintre voi suficient de norocoși să aibă case cu terase (și, de ce nu, celor care și-ar dori să aibă!). După cum însuși titlul o sugerează, v-am pregătit o listă de soluții care să vă ajute să vă protejați mobila de pe terasă de frigul iernii.

În funcție de materialul din care mobila voastră este confecționată, sunt o mulțime de moduri în care mobila poate fi afectată de vremea potrivnică. Iată câteva dintre sugestiile noastre pentru a evita acest lucru.

Pentru mobilă din lemn

Cel mai bun sfat pe care vi-l putem da pentru protecția mobilei din lemn din aer liber este să folosiți un material de etanșare. Astfel, veți preveni ca mobila să înghețe și ca astfel să apară crăpăturile.

De asemenea, prin etanșare umezeala cauzată de zăpadă sau ploaie înghețată nu poate pătrunde în lemn la fel de ușor precum pătrunde prin lemnul neprotejat.

Pentru mobilă din plastic

Desi mobila din plastic nu are aceeași problemă cu umezeala ca cea din lemn, există totuși pericolul ca gerul iernii să-i provoace crăpături. Așadar, cel mai indicat este să aduceți elementele de mobilier din plastic în casă atunci când ninge, pentru a preveni deteriorarea lor. În restul timpului, este suficient să le acoperiți cu ce aveți la îndemână, insă fiți atenți să le asigurați și ventilația potrivită!

Pentru mobilă metalică

Dacă aveți mai multe elemente de mobilier din metal pe terasă, sfatul nostru este simplu: aduceți-le în casă! Nimic nu poate preveni ruginirea acestora din cauza zăpezii sau chiar și a ploilor!

Huse, perne sau alte elemente detașabile

Multe modele de piese de mobilier au în alcătuire huse, perne sau alte elemente detașabile. Pe timpul iernii, acestea ar trebui depozitate în casă, într-o magazie sau boxă. Astfel, veți preveni formarea mucegaiului din cauza vremii nefavorabile.

Alternativ, le puteți acoperi cu o bucată de plastic, însă cel mai bine este să nu le lăsați afară.

Dacă aveți orice fel de întrebări în legătură cu softul nostru de amenajări interioare (acceptăm sesizări, reclamații, ofense etc…) nu ezitați să ne contactați pe pagina de facebook pCon.planner România! Da, ați citit bine, comunitatea utilizatorilor pCon.planner din România are de acum o pagină de Facebook.

Distribuirea este permisă