Acustica în amenajările interioare “office” și pCon.planner

Designul “acustic” în domeniul amenajărilor interioare

Nivelul zgomotului prea ridicat la birou conduce, inevitabil, la deficienţe de înţelegere şi comunicare între angajaţi. De altfel, aceasta a fost o problemă îndelung discutată şi dezbătută.

Peste tot pe unde birourile de 2 persoane au fost înlocuite cu open space-uri, iar zonele comune între departamente au devenit un lucru uzual, acustica a jucat un rol foarte important.

De altfel, producătorii de mobilă pentru birou au reuşit tot mai mult şi mai des să-şi câştige o masă din ce în ce mai mare de clienţi datorită produselor “sound-proof” pe care le oferă. Totuşi, mai rămân două întrebări fără răspuns: cum oare poate fi integrată această expertiză superioară asupra acusticii în procesul de vânzare şi cum pot clienţii să beneficieze de cele mai bune sfaturi pentru alegerea soluţiilor ideale pentru ei?

Aceste subiecte au fost aduse în lumina reflectoarelor de către IBA – Industrieverband für Büro und Arbeitswelt. Sub tutela acestei organizaţii, a fost creat şi pluginul acustic pentru pCon.planner. De acum, acesta beneficiază de un upgrade, care va permite realizarea de calcule şi vizualizări detaliate, la proporţii superioare, ale planurilor voastre office.

Noul format aduce mai aproape pCon.planner de specialistul în acustică

Când aducem în discuţie acustică unei camera şi argumentele pro şi contra amenajării în prezența clienţilor, persoanele din industrie sunt mai mult decât deschişi să se bazeze pe expertiză partenerilor lor din domeniul acusticii.

Cea mai nouă versiune pCon.planner PRO permite un nou format de transfer de informaţii dintre pCon.planner şi CadnaR (un software de simulare acustică). Cu alte cuvinte, colaborarea dintre planficarea office şi specialiştii din acustică este disponibilă!

Cum funcţionează acest lucru?

Cei care realizează planurile se vor ocupa de designul spaţial, că de obicei, după care vor transferă proiectul final către un specialist în acustică. Planificatorii vor primi un raport de sunet, la pachet cu rezultatele detaliate ale acusticii camerei, sub forma unui fişier cu formatul CNIVG.

Printr-un simplu import al fişierului în planul original din pCon.planner, parametrii acustici vor putea să fie vizualizaţi şi editaţi sub forma unei mape interactive.

pCon.planner + CadnaR combină expertiză şi crează sinergie între sunet şi spaţiu

Prin colaborarea dintre pCon.planner şi CadnaR, putem spune în fine că avem la dispoziţie o platforma perfect funcţională pentru integrarea tehnologiei sunetului în spaţiile office. Cu cât nivelul consultanţei acustice este de calitate mai înalt, cu atât experienţă de vânzări este mai eficientă!

 

Nu aţi încercat încă cea mai nouă versiune pCon.planner 7.6, cu toate imbunatarile sale? Descărcaţi-o acum de aici!

Distribuirea este permisă

One reply on “Acustica în amenajările interioare “office” și pCon.planner

Comments are closed.