Graphic design în amenajările interioare – ce se mai poartă în 2017?

beach-house-with-bold-exterior-minimalist-interiors

Cum vă spuneam şi în articolul precedent, vom continua lista noastră de articole despre influenţa graphic design în amenajările interioare. Acum ne vom referi la alte câteva dintre cele mai “trendy” concepte de graphic design pentru 2017, care pot prinde şi chiar deja prind rădăcini în amenajările interioare.

1. Culori mai îndrăzneţe şi vocale

Nicio mirare aici. Prin însăşi idea de graphic design se promovează efectul wow, menit să impresioneze, să uimească şi să… inoveze. De asemenea, combinaţiile de culori îndrăzneţe şi vocale merg mâna în mâna cu stilul minimalist, pentru că reuşesc să-l completeze şi să-I ofere o nuanţă de contemporaneitate şi, de ce nu, de nebunie!

De-a lungul ultimilor ani, atât în amenajările interioare cât şi în numeroase alte domenii s-au folosit foarte mult culorile mute, tocmai pentru a crea un mediu cât mai controlat, aerisit şi deschis. Ei bine, această idee pare să fie deja de domeniul trecutului.

Odată cu venirea anului de graţie 2017, direcţia pare să fie înspre culorile deschise, îndrăzneţe şi vocale. Aşa că mai puţin alb, gri, negru şi mai mult verde, galben, albastru, roşu!

graphic-design-inspired-minimalist

Nu ne-nţelegeţi greşit: vorbim despre o eterogenizare mai degrabă decât de o omogenizare. Spre exemplu, că să fim mai expliciţi: imaginaţi-va o infuzie de galben şi roşu în completarea unui decor tradiţional neutru pentru un look fresh şi impresionant! Sună bine, nu?

2. Imprimeuri out of the ordinary, fotografii personalizate, autentice şi inventive

Imprimeurile şi fotografiile personalizate alese cu inspiraţie în amenajările locuinţelor au marele avantaj că pot conferi încăperilor aceea notă de intimitate pe care cu toţii ne-o dorim. Totuşi, este foarte important cum anume reuşim să le integrăm pentru a crea ambianţa dorită.

De la tapet cu modele cât mai variate, în funcţie de pasiunile fiecăruia, până la rame de fotografii, tablouri etc…

Aveţi grijă însă să nu exageraţi totuşi şi să aveţi un relativ echilibru! În plus, nu abuzaţi de imaginile generice, pe care restul lumii le foloseşte!

wall-paint-living-room

În ziua de astăzi suntem asaltaţi de un număr impresionant de modele, designuri şi imagini, iar misiunea noastră este din ce în ce mai grea să fim capabili să le alegem pe cele mai relevante şi care să reflecte cât mai bine stilul nostru de viaţă.

Exerciţiu:

Ca excelente surse de inspiraţie, va recomandăm să studiaţi puţin graphic design-ul Apple sau Dropbox, două dintre brandurile de renume mondial ce au reuşit să pătrundă în memoria colectivă cu câteva campanii cu adevărat de impact.

Spre exemplu. Dropbox a adoptat ilustraţiile “hand drawn” în absolut tot ceea ce fac şi au reuşit să-şi contureze un brand-awareness de invidiat. Mai mult decât atât, designul ales de cei din spatele Dropbox relaxează, linişteşte şi reuşeşte astfel să facă produsul mult mai accesibil şi folositor. Dar acum serios: cine nu cunoaşte prezentarea Dropbox?!

În loc de încheiere

Cam atât de out-of-the-box trebuie să gândiţi atunci când va sfătuim să aduceţi în casele voastre  cele mai noi tendinţe de amenajări interioare bazate pe graphic design!

Sperăm că v-am fost cât de cât de ajutor şi că ne veţi mai vizita şi cu altă ocazie!

Până atunci, pentru sugestii şi idei de amenajări interioare, aruncaţi un ochi peste catalogul pCon.planner.

Surse foto:

trendir.com

marceladick.com

Distribuirea este permisă