Trei scurtături care pot ușura munca în pCon.planner

Odată ce ajungeți să ințelegeți cum funcționează și ce puteți face în pCon.planner măcar la nivel mediu este timpul să aflați că există căteva scurtături cu ajutorul cărora reușiți să scurtați timpul necesar dezvoltării unui proiect, deci să deveniți mai eficient. În acest articol vor fi prezentate 3 scurtături/comenzi care pot ușura munca.

  • Tasta Escape sau ”Esc” – este o tastă extrem de utilă nu doar în pCon.planner ci aproape în orice aplicație. În pcon.planner poate fi folosită pentru a închide aproape orice ferestră sau funcție de navigare din interiorul aplicațtiei. Asta nu e tot, ea poate fi folosită pentru a deselecta orice obiect sau obiecte selectate și nu în ultimul rând poate opri orice sarcină sau task care rulează. Spre exemplu dacă încercați să exportați un proiect și realizați că trebuie modificat ceva în proiect tasta Escape va întrerupe funcția de export.
  • Centrarea proiectului – Dacă vreți ca vizualizarea proiectului să recentreze schița, prin apăsarea tastelor ”Shift+Ctrl+Space” toate ferestrele de vizualizare ale proiectului vor reseta poziția de vizualizare spre centrul proiectului/schiței fără a fi necesară repoziționarea manuală utilizând mouse-ului.
  • Ajutor – Atunci când ajungeți într-o situație în care nu știți ce să faceți pentru a modifica ceva în proiect sau cum să folosiți o anumită funcție, apăsarea tastei ”F1” va deschide centrul de ajutor sau Help Center unde gâsiți informațiile necesare pentru a ieși din impas.

Acestea sunt doar 3 exemple de scurtături și cele mai uzuale pe care aplicația pCon.planer le oferă. Pentru întreaga listă vă rugăm dați click aici. Dacă aveți întrebări sau nedumeriri vă rugăm să scrieți un comentariu.

Distribuirea este permisă