Hoe pCon.basket tijd bespaart voor projectinrichter Desque

Hoe pCon.basket tijd bespaart voor projectinrichter Desque

Efficiënte werkprocessen: elk bedrijf wil het. En terecht. In een markt waarin bedrijven steeds meer met elkaar concurreren, is het ontzettend belangrijk om werkprocessen te blijven optimaliseren. Hierdoor kun je als bedrijf steeds efficiënter opereren en je concurrentiepositie blijven versterken. Ook Koen van Velzen, operationeel manager bij Desque, is continu op zoek naar nieuwe manieren om efficiënt te werken en de bedrijfsvoering soepel te laten verlopen. Sinds kort maakt Koen gebruik van pCon.basket, dé veelzijdige tool (met CPQ-toepassing) die hem helpt bij het opstellen en versturen van offertes. Lees hieronder meer om te ontdekken hoe pCon.basket een essentieel hulpmiddel is geworden voor operationele managers zoals Koen.

Koens aanpak bij Desque

Al ruim 22 jaar werkzaam in de inrichtingsbranche, is Koen sinds één jaar werkzaam als Operationeel manager binnen Desque. Desque is een onafhankelijke projectinrichter gericht op de b2b-markt. Voor vraagstukken op het gebied van projectinrichting, verduurzaming of de verbetering van een werkomgeving, zorgt Desque voor een passende oplossing.

Koen vertelt dat hij als operationeel manager continu op zoek is naar nieuwe manieren om efficiënt te werken. Zo houdt hij zich ook bezig met het offerteproces. Sinds eind vorig jaar maakt het bedrijf gebruik van pCon.basket. “De belangrijkste voordelen van het opstellen van een offerte met pCon.basket zijn actualiteit, overzichtelijkheid en flexibiliteit. Binnen onze werkprocessen heeft pCon.basket ervoor gezorgd dat we van ‘gecontroleerde chaos’ naar ‘overzicht, actualiteit en snelheid’ zijn gegaan” aldus Koen.

Quote Koen van Velzen Desque

De PRO-functionaliteiten voor Desque

Doordat Koen en zijn collega’s profiteren van de functionaliteiten van de PRO-versie, hebben zij toegang tot extra opties zoals het toevoegen van vrije artikelen of het aanmaken van een eigen productcatalogi. Koen geeft aan dat ze vaak gebruik maken van het toevoegen van vrije artikelen. Er zijn diverse ‘standaard’ artikelen aangemaakt die ze vaak terug laten komen in hun offertes. Dit zijn voornamelijk artikelen van leveranciers die geen gebruik maken van pCon. In samenspraak tussen Koen en de leverancier wordt er een sheet opgesteld waarin de belangrijkste informatie wordt verwerkt. “Doordat we dit maar één keer op hoeven te stellen, wordt het verzamelen van foto’s, artikelteksten en afmetingen op deze manier versneld. Superhandig.” aldus Koen.

Een andere (ideale) functionaliteit waar Koen veel gebruik van maakt, is de ‘prijscalculatie’. Met deze optie kun je prijsberekeningen maken voor afzonderlijke artikelen, artikelgroepen en op projectniveau. “Dit is echt een super tool. Het geeft je de mogelijkheid om per artikel, per groep of per ruimte kortingen, marges ed. aan te passen, ideaal!” geeft Koen aan.

Live 3D configuratie in pCon.basket

Naast bovenstaande punten vroegen wij Koen welke aspecten van de live 3D configuratie hem het meest aanspreken. Hij geeft aan dat het visueel hebben van hetgeen wat wordt aangeboden zorgt voor een snelle toename van productkennis, wat uiteindelijk helpt bij het nemen van belangrijke beslissingen. Een ander groot voordeel is de diversiteit van configuratiemogelijkheden. Hierdoor kan er gelet worden op de wensen en behoeften van de klant.

Product personalisatie voor Desque

Bij pCon vinden we het belangrijk om onze producten zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de wensen en behoeften van onze klanten. Een manier waarop wij dit in de praktijk hebben gebracht bij Desque, is door een unieke opmaak van een offerte door te voeren in pCon.basket. Precies zoals zij het voor ogen hadden. “Na deze doorvoering krijgen we dan ook regelmatig te horen dat onze offertes er overzichtelijk uitzien” aldus Koen. “Ik beveel pCon.basket echt aan alle leveranciers aan, maar ook bijvoorbeeld architecten die inrichtingsplannen maken.”.

Over Desque projectinrichter

 

Benieuwd naar de personalisatiemogelijkheden in pCon.basket voor jouw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wil jij net als Koen graag jouw verhaal delen met ons? Dat zouden wij heel leuk vinden! Stuur een mail naar marketing@easterngraphics.nl en vermeldt hierbij over welk product jij graag jouw ervaringen wilt delen.

Sharing is caring

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *