Wat product configurator software voor jou kan betekenen

Wat product configurator software voor jou kan betekenen

Je hebt het waarschijnlijk al vaak gehoord: de wereld van online winkelen blijft, maar groeien en de behoefte aan gepersonaliseerde producten stijgt enorm. Als fabrikant of dealer wil je natuurlijk niet achterblijven bij de groeiende vraag naar unieke producten die perfect aansluiten bij de wensen van je klanten. Geen standaardopties meer, maar de vrijheid om zelf unieke producten te creëren: dat is wat consumenten willen (zien). In deze blog ontdek je waarom product configurator software van toegevoegde waarde is voor iedere website of webshop.

Wat is een product configurator?

Een product configurator is een online tool waarmee een consument zelf een product samen kan stellen in een 3D-omgeving. Het is net als een digitale tovenaar voor het personaliseren van producten. Stel jezelf voor dat je jouw droommeubelen, schoenen of zelfs smartphone samen kunt stellen zonder een stap uit huis te zetten. Hoe gaaf is dat!

Een sales configurator maakt het mogelijk om verschillende opties te verkennen en aan te passen zoals kleuren, materialen, stijlen, en ontwerpelementen. Hierdoor krijg je als consument een realistisch beeld van hoe het eindproduct eruit zal zien. Het maakt winkelen niet alleen persoonlijker, maar ook een stuk leuker en boeiender!

 

Laptop met product configurator software

Voor wie is product configurator software?

Een product configurator is een waardevol instrument voor websites en webshops die zich richten op het aanbieden van op maat gemaakte producten. Met zijn aanpasbare functionaliteit stelt het klanten in staat om unieke producten te creëren die aan hun specifieke behoeften voldoen.

pCon.cloud’s product configurator richt zicht specifiek op fabrikanten en dealers uit de interieurbranche. Via geavanceerde technologieën maakt pCon.cloud het mogelijk om een breed scala aan interieurproducten te configureren, variërend van meubels en verlichting tot vloerbedekking en accessoires. Met de focus op personalisatie en maatwerk stelt deze configurator fabrikanten en dealers in staat om hun klanten een unieke winkelervaring te bieden, waardoor ze zich kunnen onderscheiden in een competitieve markt en hun omzet kunnen verhogen.

Waarom meubelmerken pCon.cloud nodig hebben

Als fabrikant of dealer in de meubelbranche is het van cruciaal belang om voortdurend te innoveren om een voorsprong te behouden in deze concurrerende markt. De huidige consument is veeleisender en verwacht meer keuze, personalisatie en gebruiksgemak. pCon.cloud, de 3D product configurator, stelt hen in staat om een uitgebreide selectie van meubels en accessoires aan te bieden, volledig op maat voor de klant, waardoor ze hun klanten een unieke winkelervaring kunnen bieden. Hiermee onderscheiden meubelmerken zich en verbetert het de customer journey.

button probeer pCon.cloud nu zelf

Maar waarom zou ik als fabrikant of dealer nu voor een product configurator kiezen? Een goede vraag, én wij weten het antwoord. Een configurator biedt namelijk talloze voordelen:

1. Verminderen van retourzendingen

Door de real-time visualisatie kunnen klanten het eindproduct vooraf zien, wat twijfels wegneemt en de kans op retourzendingen vermindert.

2. Verhoog de verkopen

Klanten zijn meer geneigd om een aankoop te doen wanneer ze precies krijgen wat ze willen. Bovendien biedt het een transparante en real-time prijsberekening, waardoor klanten een duidelijk beeld krijgen van de kosten en gemakkelijker kunnen beslissen om te kopen.

3. Verbeter de klantervaring

Klanten krijgen een duidelijk beeld van hoe het eindproduct eruit zal zien voordat ze een aankoop doen, wat bijdraagt aan een betere winkelervaring en tevredenheid.

4. Reduceer kosten

Een configurator stelt complexe producten in staat om hun exacte specificaties te bepalen. Dit resulteert niet alleen in een gepersonaliseerde winkelervaring, maar stroomlijnt ook het verkoopproces waardoor het risico op fouten aanzienlijk wordt verminderd.

5. Waardevolle inzichten

Via data kun je inzien wat de voorkeuren van klanten zijn en trends herkennen. Hierdoor kunnen bedrijven beter anticiperen op de marktvraag en hun productaanbod optimaliseren.

6. Geen onderhoud & automatische updates

Voor dealers geldt: geen handmatige prijs- of productupdates meer! pCon.cloud synchroniseert met de databases van fabrikanten in pCon, waardoor het aanbod altijd up-to-date blijft.

 

2 verschillende reviews van fabrikanten over pCon.cloud

In 4 stappen een product configurator bouwen op je website

Stap 1: een demo aanvragen

Ben je enthousiast geworden na het lezen van de voordelen? Vraag dan direct een demo bij ons aan. Onze specialisten zullen een afspraak met je inplannen waarin er alles over de pCon.cloud verteld wordt. Bij interesse zal er een demo-versie opgebouwd worden. Met deze demo bieden we een hands-on ervaring waarmee je de kracht en veelzijdigheid van onze configurator kunt ontdekken.

Stap 2: bespreken welke opties en mogelijkheden het beste zijn

Na 4 weken evalueren we jouw ervaring met de productconfigurator. Enthousiast? Dan gaan we in gesprek over hoe jij wil dat de 3D product configurator eruit komt te zien. Denk hierbij aan de layout van de configurator, dus welke informatie je wel en niet wil laten zien, welke knoppen je wilt plaatsen, en nog veel meer.

Stap 3: 30 dagen gratis proefversie

Nadat de samenstelling concreet is, is het tijd om de product configurator te activeren. De 30 dagen proefperiode gaat van start en nu kun je de zelf samengestelde configuratietool gaan ontdekken.

Stap 4: ervaringen delen

Een week voordat de proefperiode voorbij is, nemen wij contact met jou op. We nemen samen door hoe de product configurator ervaren is en staan open voor feedback of eventuele vragen die je hebt. We hopen natuurlijk dat de configurator goed bevallen is, zodat je deze kan blijven gebruiken.

Nieuwsgierig naar wat een configurator voor jou kan betekenen?

Klik hieronder op de knop om contact op te nemen voor een vrijblijvende demo.

Meer informatie over pCon.cloud is te lezen via deze link.

Sharing is caring