Nieuw binnen de pCon community: Studiobricks

Configureerbare gegevens van Studiobricks zijn nu beschikbaar in de pCon community. Vraag de data van de fabrikant aan via pCon.login en gebruik deze in jouw pCon.applicaties.

Vraag de data aan via pCon.login


Studiobricks stelt zich voor

Ruimte met artikelen van Studiobricks

Afbeelding: Studiobricks

Studiobricks, een verhaal van meer dan 15 jaar passie voor muziek, zet de meest innovatieve akoestische oplossing in de kantoorsector voort.

Passie voor saxofoon

Studiobricks is ontstaan uit Guillermo Jungbauers passie voor de saxofoon. In zijn appartement in Barcelona was Guillermo op zoek naar een repetitieruimte met een optimale akoestiek waarbij hij zijn buren niet zou storen. Omdat hij op de markt geen kwaliteitscabines kon vinden, is in 2008 de legendarische Studiobricks-cabine ontstaan.

Een team van akoestische experts, ingenieurs, architecten en timmerlieden sloeg de handen ineen om de uitdaging van Guillermo aan te gaan. Na talloze tests en prototypes ontstond de eerste Studiobricks cabine. Met een modulair ontwerp van hanteerbare stukken zonder schroeven, was deze innovatieve creatie voorbestemd om de muziek- en opname-industrie van de 21e eeuw te transformeren. En dat allemaal dankzij het gepatenteerde systeem genaamd BRICK.

kantoorruimte met apparte hokjes

Afbeelding: Studiobricks

De magie van de BRICK: veelzijdigheid en kwaliteit

De veelzijdigheid en kwaliteit van Studiobricks zijn te danken aan de gepatenteerde BRICK, de hoeksteen van Studiobricks cabines, die zich aan elke ruimte aanpast. De BRICK van Studiobricks zorgt ervoor dat de cabines in een handomdraai gemonteerd en gedemonteerd kunnen worden zonder dat dit ten koste gaat van de isolatiekwaliteit. Elke BRICK heeft een dubbele functie: als geïsoleerde wand en als geluidsabsorberende bekleding, voor een optimale akoestiek in het interieur.

Al hun materialen leveren hoge prestaties en bieden bidirectionele geluidsisolatie van binnen naar buiten en van buiten naar binnen. Het creëren van een ruimte voor inspiratie, een oase waarin je kunt concentreren, werken, schreeuwen, zingen – een ruimte waar je jezelf kunt zijn. Studiobricks cabines zijn het instrument geworden voor het produceren van muziek en content van de hoogste kwaliteit op de markt.

Een geluidsdicht hokje van Studiobricks

Afbeelding: Studiobricks

De kracht van stilte wereldwijd: internationale groei

Sinds november 2008 heeft Studiobricks een robuuste en onafhankelijke internationale groei doorgemaakt met haar hoofdkantoor en fabriek in Lliçà de Vall, Barcelona. Studiobricks breidt zijn commerciële netwerk wereldwijd uit, in samenwerking met zijn minderheidspartner vanaf het begin, Laurent Decroix, en bedient meertalige klanten in het Engels, Spaans, Frans, Duits, Nederlands en Catalaans. Na de verkoop van een Studiobricks Booth aan Dave Gahan, een lid van de groep Depeche Mode, steeg de verkoop in de Verenigde Staten explosief. Dit leidde tot de oprichting van Studiobricks USA Inc. door Miguel Donoso-Cortés in 2015, met als doel de Amerikaanse markt te ontwikkelen vanuit New York.

Studiobricks bouwt aan een wereldwijd commercieel netwerk met meer dan 40 showrooms wereldwijd. In 2023 opent het zijn officiële showroom in Giessen, Duitsland, samen met zijn muziekschool Get Loud in Barcelona. Op dit moment levert Studiobricks stands aan 49 landen en wordt het een wereldwijde benchmark voor kwaliteit in de muziek- en opname-industrie.

Een paneel van dichtbij van Studiobricks

Afbeelding: Studiobricks

Een veelzijdige oplossing: silence empowering voor verschillende sectoren

Hun uitstekende kwaliteit en geluidsisolatie van 45 dB positioneren hun niet alleen als leiders in de muziek- en opnamebranche, maar spelen ook in op uiteenlopende behoeften. Eind 2018 kreeg Studiobricks van multinational WeWork Coworking Spaces het verzoek om meer dan 5.000 cabines voor kantoorgesprekken te produceren. Deze mijlpaal markeerde de oprichting van Studiobricks Office Solutions, geleid door Sarah Hehmann. Vandaag de dag biedt het een breed scala aan cabines die zijn ontworpen voor verschillende sectoren, waaronder kantoren en coworking spaces die de productiviteit verhogen, cabines voor het isoleren van lawaaierige machines, slaapcabines voor huiselijke omgevingen, hotels en luchthavens en zelfs cabines voor overheidsomgevingen en ontwikkelingscentra met een hoge vertrouwelijkheid.

een telefooncel

Afbeelding: Studiobricks

Studiobricks omarmt digitale transformatie met configureerbare data

De integratie van Studiobricks in de pCon community markeert een mijlpaal in de digitale transformatie van akoestische oplossingen. Professionele interieurontwerpers en architecten in de pCon community hebben toegang tot configureerbare data van Studiobricks’ producten.

Dit betekent dat je Studiobricks cabines nu intuïtief kunt aanpassen aan jouw specifieke behoeften, direct binnen een van de pCon applicaties. De gedetailleerde, hoogwaardige gegevens zorgen voor een nauwkeurige en efficiënte planning, zodat elk aspect van de akoestische oplossing perfect past in de beoogde ruimte, of het nu een opnamestudio, een kantoor of een persoonlijke werkruimte is.

In de aanvankelijk configureerbare gegevens vind je de volgende variaties:

 • Telefooncellen: Voor privégesprekken in open ruimtes.
 • Werkcabines: Ideaal voor geconcentreerd individueel werk.
 • Vergadercabines: Perfect voor discussies in kleine groepen.
 • Teamcabines: Ontworpen voor teamwerk.
 • Media cabines: Op maat gemaakt voor multimediaproducties.
 • Video Call Booths: Geoptimaliseerd voor virtuele communicatie.
 • Heftruckcabines: Gespecialiseerd voor industriële omgevingen.

De toetreding van Studiobricks tot de pCon community is meer dan alleen een technologische vooruitgang; het is een nieuw tijdperk in akoestisch ontwerp. Het biedt een mix van innovatie, precisie en gebruiksvriendelijke oplossingen en weerspiegelt Studiobricks’ toewijding aan kwaliteit. Dit partnerschap komt niet alleen ten goede aan de professionele gebruikers binnen de pCon community, maar versterkt ook Studiobricks’ positie als leider op het gebied van akoestische oplossingen.

Focus ruimtes van Studiobricks

Afbeelding: Studiobricks

Verbeterde planning, offerte en visualisatie

De beschikbaarheid van de configureerbare data van Studiobricks in de pCon community biedt professionele gebruikers vele voordelen:

 • Verbeterde efficiëntie: Ontwerpers en planners kunnen Studiobricks oplossingen eenvoudig integreren in hun projecten, waardoor het plannings- en offerteproces wordt gestroomlijnd.
 • Nauwkeurige visualisatie: Gebruikers kunnen visualiseren hoe Studiobricks producten eruit zullen zien en functioneren in hun specifieke omgeving, wat helpt bij het maken van weloverwogen beslissingen.
 • Aanpasbare oplossingen: De modulaire aard van Studiobricks cabines, gecombineerd met de flexibele configuratie opties, maakt ongeëvenaard maatwerk mogelijk op een zeer efficiënte manier.
 • Gestroomlijnde samenwerking: Het delen van ontwerpen en samenwerken met klanten of teamleden wordt eenvoudiger, waardoor de communicatie en projectresultaten verbeteren.

Vraag de data aan via de fabrikanten bibliotheek binnen de pCon.login. Ben je nog geen lid van de pCon Community? Ontdek hier hoe je vandaag nog lid kunt worden!

Sharing is caring