pCon.planner 8.9 – Dit is nieuw

De jaarlijkse pCon.planner herfstrelease is nu beschikbaar! Naast tal van kleine verbeteringen om de efficiëntie en duidelijkheid bij het plannen te verhogen, is er ook een nieuwe service die het delen van media-inhoud via QR-code vereenvoudigt. Gebruikers van de PRO versie profiteren van een hoge kwaliteit materiaal preview tijdens de configuratie van artikelen. In het lay-outgedeelte is er nu een optie om teksten en andere elementen te roteren om de beschikbare ruimte op de pagina optimaal te benutten. Lees hieronder alles over nieuwe functies in pCon.planner 8.9pCon.planner 8.9 herfstupdate

Delen: Geen login nodig voor QR codes

Het is altijd al heel populair geweest om content te delen via een QR-code. Tot nu toe was het altijd nodig om in te loggen op een cloud service. Met pCon.planner 8.9 is dit niet meer nodig. De nieuwe optie “Standaard” maakt het mogelijk om 3D-modellen, AR-content en panoramische beelden direct te delen zonder eerst in te loggen bij een cloud service. Houd er rekening mee dat individuele uploads beperkt zijn tot een bestandsgrootte van 1 GB en alleen beschikbaar zijn tot de opgegeven vervaldatum.

Configuratie: Hoge kwaliteit materiaalvoorbeeld (PRO)

Afbeeldingen met hoge resolutie van eigenschappen op producten maken het makkelijker om materialen te selecteren in pCon.planner PRO en geven een gedetailleerd beeld van de materiaalstructuur. Door te klikken op de voorbeeldafbeelding wordt een grotere weergave van het geselecteerde materiaal geopend, wat jou helpt bij het identificeren en vergelijken van geschikte materialen.

Hoewel tot nu toe slechts enkele fabrikanten hoge-resolutie materiaalvoorvertoningen leveren in hun OFML-gegevens, zijn we blij om een toename te zien. Dit draagt aanzienlijk bij aan de voortdurende verbetering van productgegevens en verhoogt de kwaliteit van de plannings- en advieservaring voor zowel gebruikers als klanten.

Lay-out: Weergave draaien (PRO)

Er is een kleine maar nuttige nieuwe functie in het lay-out gedeelte van pCon.planner PRO: Alle elementen op de opmaakpagina (inclusief afmetingen) kunnen nu in stappen van 90° worden geroteerd. Dit betekent dat niet langer het hele project hoeft te worden geroteerd in het planningsgebied en dat de beschikbare ruimte op de opmaakpagina optimaal kan worden gebruikt. Teksten kunnen ook worden geroteerd met behulp van de invoer voor de rotatiehoek.

Verdere verbeteringen in een oogopslag:

  • Afbeelding renderen: Reset bepaalde soorten foutieve geometrieën
  • Profielmanager: Tabblad Bewerken herontworpen (PRO)
  • Impress: Betere belichting en Ambient Occlusion in Browser
  • Eigenschappeneditor: Soepelere toewijzing van eigenschappen en verbeterde bruikbaarheid
  • Exporteren: RECADZ-export voor Relux (PRO)

Ontdek de nieuwe functies in een video

Wil je de nieuwe functies van pCon.planner 8.9 in actie zien? We hebben een korte video gemaakt die alle verbeteringen en nieuwe opties in de applicatie laat zien. Bekijk hier de video.

YouTube Thumbnail release 8.9 pCon.planner

Lees hier uitgebreid over alle nieuwe functies in pCon.planner 8.9. Volg ons op YouTube om als eerste op de hoogte te zijn van de nieuwe pCon tutorials. Abonneer je op onze blog (in de footer) om op te hoogte te blijven van al het pCon nieuws.

Download knop

*De download knop is voor de gratis standaard versie van pCon.planner. Als je een pCon.planner PRO of ME gebruiker bent, vragen we je om te wachten met het downloaden van de nieuwste versie totdat je het dialoogvenster van pCon.planner ontvangt die je informeert over een auto-update.

Sharing is caring