Welcome to the pCon community: Midgard Licht

Configureerbare data van Midgard Licht zijn nu beschikbaar voor de pCon community. Vraag de data van de fabrikant aan via pCon.login en gebruik deze in jouw pCon.applicaties.

Vraag de data aan via pCon.login


Midgard stelt zich voor

Lampen in een kantine

Afbeelding: Midgard licht

Midgard Licht is opgericht in 1919 door Curt Fischer. Hij is de uitvinder van het verstelbaar licht en produceert tot de dag van vandaag zijn armaturenseries uitsluitend in Duitsland met originele productiemachines. De Midgard lampen staan bekend om hun hoge kwaliteit, functionaliteit, duurzaamheid en design en inspireerden architecten als Walter Gropius, die Midgard armaturen talloze malen gebruikte in het Bauhaus en in zijn projecten.

Voor alle producten kunnen ook bijbehorende lichtgegevens worden geleverd om de Midgard-armaturen te kunnen opnemen in simulaties.

Hoogwaardige lampen worden in verschillende projecten gebruikt

De armaturen worden gebruikt in vele kantoor-, hotel- en woonprojecten. De voornaamste kenmerken zijn de hoogwaardige kwaliteit, de mogelijkheden tot aanpassing en de flexibiliteit. Armaturen uit onze collectie kunnen moeiteloos in projecten worden verwerkt, bijvoorbeeld met kantooradapters (zelfs draadloos) op bureaus of in maatwerkinstallaties. Ze kunnen worden aangepast in grootte en kleur.

Van ontwerp naar inrichting in het Bauhaus

Midgard MODULAR is gebaseerd op het iconische ontwerp van TYPE 113, waarmee veel kamers in het Bauhaus zijn ingericht. Midgard heeft dit ontwerp in de jaren 1920 verder ontwikkeld tot een verlichtingssysteem dat aan alle verlichtingsbehoeften voldoet.

Verschillende soorten lampen uit de serie van midgard

Afbeelding: Midgard licht

Dit model is beschikbaar als tafel-, kantoor-, vloer- en wandlamp en biedt verschillende armlengtes, scharnieren en lampkleuren voor maatwerkconfiguraties. De lampenkappen kunnen 360 graden draaien en de scharnieren vereisen geen onderhoud.

Verschillende stalampen uit de midgard serie

Afbeelding: Midgard licht

Midgard combineert traditionele en hedendaagse invloeden

AYNO, ontworpen door Stefan Diez, is een verlichtingsfamilie van Midgard die de grenzen tussen traditioneel en hedendaags richtbaar licht verkent. Sterk teruggebracht tot de kern voldoet AYNO aan alle eisen van design, technologie en duurzaamheid. Het ontwerp van Stefan Diez is winnaar van de Duitse federale prijs EcoDesign en de Duitse duurzaamheidsprijs voor design. Minimalistisch, verstelbaar en veelzijdig. Deze armaturen bieden een moderne toepassing van het klassieke Bauhaus-design en zijn daardoor geschikt voor elke situatie.

Fijn licht en moeiteloos vervangbaar

De traploze dimmer en de fijn verstelbare lampenkap zorgen voor verblindingsvrij licht. Bovendien kan de LED-unit moeiteloos en zonder gereedschap worden vervangen, en is verkrijgbaar in drie lichtkleuren: 2700K, 3000K en 4000K.

Productfoto van een betongrijze hanglamp

Afbeelding: Midgard licht

Zowel functioneel als elegant

De K830 en K831 series laten je genieten van zeldzame en unieke ontwerpen uit de vroege jaren 1930. Deze functioneel bijzondere lampen hebben draaibare lampenkappen, daarmee de meest elegante manier om het licht te regelen.

De K830 heeft een ruime lichtspreiding en veelzijdige verstelbaarheid dankzij de vrij verstelbare armen. Opvallend is de traploze hoogteverstelling met een textielkabel in de buis, die voor balans zorgt aan de lampkop.

Wat betreft de K831 hanglamp, kun je kiezen uit verschillende kleurcombinaties voor kappen en textielkabels, en er is zelfs de mogelijkheid om je eigen RAL-kleur voor de kap te selecteren.

Stalamp op een bureau in het zwart

Afbeelding: Midgard licht

De lampen met veersystemen zijn het voorbeeld onder de bureaulampen – het Duitse ontwerp uit de jaren 1950. In zijn kwaliteit onvergelijkbaar, verkrijgbaar in klassiek zwart of wit, uitgerust met zwarte textielkabel.


Vraag de data aan via de fabrikanten bibliotheek binnen de pCon.login. Bent u nog geen lid van de pCon Community?  Ontdek hier hoe u vandaag nog lid kunt worden!

Sharing is caring