Update voor pCon.basket

De online pCon.basket PRO en CE ( CPQ software), de gratis community tool voor het online creëren van artikellijsten, en de versie voor integratie hebben een update gekregen.

Hieronder staat een overzicht met de nieuwe functionaliteiten. Of bekijk deze video waarin we alle nieuwe functionaliteiten toelichten.
Meer gedetailleerde informatie is te vinden in het releasedocument en in de online help van pCon.basket.

Update pCon.basket

Rapportage

Nieuwe layout (Pro / CE / Integratie)

De nieuwe indeling van de hoofdgegevens op het voorblad van de rapporten maakt het gemakkelijker om de belangrijkste gegevens vast te leggen.

Sjablonen (Pro / Integratie)

Met pCon.basket Online 2.9 wordt het maken van rapporten intuïtiever. Je kan nu kiezen uit een breder scala van sjablonen, elk afgestemd op specifieke toepassingsgebieden – Offerte of Artikeloverzicht. Daarnaast zal de oude standaard sjabloon pCon.basket standaard offerte beschikbaar zijn tot najaar 2023. Natuurlijk kan je de sjablonen nog steeds aanpassen om ze eigen te maken of jouw geïndividualiseerde rapporten gebruiken.

Afbeeldingsgrootte voor mappen en artikelen instellen (Pro / Integratie)

Je kan nu kiezen om de Set Artikel Afbeeldingen op volledige grootte weer te geven in de artikellijsten, waarbij de Map en Set Artikel Afbeeldingen worden gesynchroniseerd. Bovendien is de optie om een afbeelding op volledige grootte weer te geven niet langer voor alle artikelen ingeschakeld. In plaats daarvan kan het individueel worden ingesteld bij de betreffende artikel of map.

Behandeling van sub artikelen voor set artikelen (Pro / Integratie)

Met de nieuwe sjablonen kan je beslissen of de sub artikelen van een set artikel getoond worden op het formulier.

 

Calculatie

Met deze update heb je ook nieuwe functionaliteiten voor de calculatie.

Verkoopcalculatie met verborgen kortingen (Pro / Integratie)

In de verkoopcalculatie op artikelniveau zijn nu een percentage en een absolute kortingsregel beschikbaar, die niet bij de offerte worden getoond, maar wel de brutowaarde beïnvloeden.

Meer calculatieregels toevoegen (Pro / CE / Integratie)

Je kan nu extra calculatieregels toevoegen op zowel kop- als artikelniveau. Dit geeft je de vrijheid om pCon.basket nog flexibeler te gebruiken.
Gebruikers van pCon.basket Pro, CE en de integratie versie kunnen tot twee procentuele en absolute kortingen toevoegen aan de kop calculatie.
Bovendien kunnen gebruikers van pCon.basket Pro en de integratieversie tot twee procentuele en absolute kortingen toevoegen aan de inkoop calculatie en tot drie procentuele en absolute kortingen aan de verkoop calculatie op artikelniveau.

Gebruiksvriendelijkheid

Gecentraliseerd beheer van kop- en voetteksten (Pro / CE / Integratie)

Met deze release kan je tekstblokken voor kop- en voetteksten organisatiebreed beheren voor een pCon.login organisatie. De administrator van jouw pCon.login organisatie kan de teksten beheren (via pCon.basket Online startpagina/Beheren tekstblokken).

OEX: Overdracht van adresgegevens van klanten (Pro / Integratie)

Vanaf deze update heb je de mogelijkheid om contactinformatie over te dragen in de bestelling (OEX) dialoog. Dit omvat zowel het adres van de contactpersoon als de informatie van de klant.

Artikelbeheer

Hoge-resolutie materiaalvoorbeelden (Pro/ CE / Integratie)

Voorlopig is deze functie vooral interessant voor fabrikanten: deze update van pCon.basket stelt fabrikanten in staat om productmaterialen te presenteren als hoge-resolutie afbeeldingen, en kunnen klanten en verkoopteams nog realistischer digitale previews krijgen van materiaalstructuur en patroon. Dit maakt het ontwerp- en adviesproces eenvoudiger en nóg realistischer.
Overigens, vanaf de lente releases in 2023 is deze functie ook beschikbaar in de andere pCon online applicaties.

CAD export (Pro / CE / Integratie)

Je kunt direct 3D-modellen van een artikel downloaden in de artikelweergave. Klik op Download CAD-Model bij de drie punten menu in het eigenschappenvenster en kies het bestandsformaat dat je wil exporteren.

Andere nieuwe functies in pCon.basket

Pop-up bij het laden van een OBK uit de pCon.basket (offline) (Pro / CE / Integratie)

Om een hogere procesbetrouwbaarheid te garanderen, wordt bij het laden van een OBK uit de pCon.basket (offline) een pop-up gegeven die wijst op incompatibiliteiten die zouden kunnen optreden.

Geïnteresseerd in het gebruik van pCon.basket?

pCon.basket PRO en CE werken met jouw pCon.loginaccount. Neem een kijkje op pCon-solutions.com/basket voor meer informatie en om een proefversie van pCon.basket PRO te krijgen.
Abonneer je op de pCon blog (in de footer) om per e-mail op de hoogte te worden gehouden van nieuws over pCon.basket, andere pCon toepassingen en de pCon community.
Bekijk ook ons YouTubekanaal voor tutorials over pCon.basket en pCon.planner.

Sharing is caring