Nieuw binnen de pCon.catalog: REISS Büromöbel

Een selectie van hoge kwaliteit kantoormeubelen van REISS Büromöbel is nu te downloaden in pCon.catalog. Lees hier hoe de Duitse fabrikant zichzelf presenteert.


REISS Büromöbel stelt zich voor

REISS bureau

Afbeelding: REISS Büromöbel

Dé Duitse fabrikant van kantoormeubilair

REISS is een fabrikant van kantoormeubilair “Made in Germany”. Zij combineren innovatieve geest en ontwerpnormen, ingenieurskunst en moderne productietechnologieën. Zo ontstaan aantrekkelijke, hoogwaardige en functioneel geoptimaliseerde kantoormeubelen voor werkplekken van de toekomst.

REISS opbergkast

Afbeelding: REISS Büromöbel

Met REISS creëer je moderne werkplekken

Nu leven en werk steeds meer met elkaar verweven, moet een werkomgeving meer zijn dan alleen een plek om te werken. Feel-good karakter, individualiteit en ergonomie zijn de belangrijkste elementen van moderne werkplekken, zowel op kantoor als thuis. Het bedrijf biedt een breed scala aan mogelijkheden voor het ontwerp van werkplekken – van klassiek eenvoudig kantoormeubilair tot moderne werkplekken. Met de nadruk op design en ergonomische sta-zit werkplekken, die in combinatie met vooruitstrevende technologieën, het werken tot een plezier maken. Het portfolio van bureaus met verschillende accessoires en uitbreidingen, vergadermeubilair, slimme opbergoplossingen en meubel- en tafeluitbreidingen voor ruimte-akoestiek en infectiebescherming, maken het mogelijk werkplekken te ontwerpen die niet alleen ergonomie en veiligheid bieden, maar ook identificatie.

REISS houten tafel

Afbeelding: REISS Büromöbel

De touch

Zij worden gedreven door de waarden die oprichter Robert Reiss meer dan 100 jaar geleden verkondigde – nieuwe ideeën, topkwaliteit en het “welzijn” van de klant. Het bedrijf denkt voortdurend na over de wereld van het werk, te beginnen met slimme kantoorhulpmiddelen. Via de eerste statafel in 1910, naar het Reiss-bord, waarmee generaties architecten, ontwerpers en pioniers ideeën verwezenlijkten en de wereld veranderden, tot de moderne zit-sta werkplekken met de modernste hoogteverstelling door middel van de REISS Touch. Als pioniers van nieuwe ideeën ontwerpen en produceren zij hoogwaardige kantoormeubelsystemen voor werkomgevingen waarin mensen zich volledig kunnen ontplooien en hun doelen kunnen bereiken, zowel op kantoor als thuis.

Ecologisch en verantwoord gebruik

Tegelijkertijd is duurzaamheid een belangrijk onderdeel van hun bedrijfsactiviteiten. De sociale betrokkenheid van het bedrijf in de regio zijn belangrijke aspecten van hun bedrijfsfilosofie. Zij steunen scholen en verenigingen in de regio en projecten ter bescherming van hun lokale flora en fauna. Ecologisch productontwerp en een verantwoord gebruik van grondstoffen, krijgen voor hun de hoogste prioriteit. Het bedrijf is gecertificeerd volgens DIN EN ISO 9001, DIN EN ISO 14001 en voldoet aan de EMAS-richtlijnen. Voor hun kantoormeubilair gebruiken zij emissiearme houtproducten en materialen op houtbasis. Deze dragen het milieukeurmerk “Der Blaue Engel” of zijn OEKOTEX-gecertificeerd. De producten zijn GS-gekeurd en voldoen aan de criteria van Quality Office.

REISS bureau opstelling vier

Afbeelding: REISS Büromöbel

Van postorderbedrijf naar toonaangevende leverancier

De firma werd in 1882 door Robert Reiss in Bad Liebenwerda. Opgericht als postorderbedrijf voor meetbenodigdheden en kantoorhulpmiddelen, en heeft zich ontwikkeld tot een van de toonaangevende leveranciers van hoogwaardige kantoormeubelsystemen in Duitsland. Het bedrijf heeft ca. 200 medewerkers en produceert in de hoofdvestiging in Bad Liebenwerda in Brandenburg/Duitsland en in de productievestiging, Plant 2 in Lausitz, district Bad Liebenwerda.

Sharing is caring