Nieuw binnen de pCon community: EMU Group

De configureerbare gegevens van EMU Group S.p.A. zijn nu beschikbaar in de pCon community. Log met je pCon.login account in om de OFML data aan te vragen.

Vraag de data van EMU aan via pCon.login


EMU stelt zich voor

Afbeelding: EMU

Afbeelding: EMU

Met haar sterke Italiaanse roots en meer dan 70 jaar geschiedenis, heeft EMU een internationaal bewustzijn en belangstelling ontwikkeld die haar buitenmeubelcollecties geschikt maken voor elke situatie, zowel in de zakelijke als in de particuliere sector.

De liefde en zorg van EMU voor de omgeving en voor het bedrijf zijn voortduren doorgegeven van generatie op generatie, van vader op zoon. Dit gevoel van verbondenheid heeft haar in staat gesteld haar ambacht te behouden en te perfectioneren. Een stijlvol en kwalitatief hoogwaardig product is een van de belangrijkste elementen geweest om de duurzaamheid te garanderen.

Afbeelding: EMU

Afbeelding: EMU

EMU’s milieubewuste aanpak heeft invloed op de gehele levenscyclus van haar producten, van het gebruik van 100% recyclebare en brandbestendige materialen, zoals staal en aluminium, tot het recyclen en tot een minimum beperken van productieafval en verpakkingsmaterialen.

De onderneming produceert in haar fabriek in Marsciano, gelegen in het centrum van Umbrië. EMU telt 150 werknemers en heeft een oppervlakte van meer dan 100.000 m2, waarvan bijna 50.000 overdekt. Daarnaast is het 1.000 m2 Design&Simulation Centre, het ontwerpcentrum van het project. Dit is opgezet om het onderzoek naar het product te stimuleren en het gebruik ervan in de binnen- en buitenomgeving waarvoor het bestemd is, te verbeteren.

Tot de klanten van het bedrijf behoren meer dan 1.000 retailers in 85 landen, die zowel in de zakelijke als in de particuliere sector actief zijn. Jaarlijks worden meer dan 400.000 artikelen geproduceerd met gebruikmaking van 2.300 ton grondstroffen.


Vraag de data aan via de fabrikanten bibliotheek binnen de pCon.login. Bent u nog geen lid van de pCon Community?  Ontdek hier hoe u vandaag nog lid kunt worden!

Sharing is caring