Nieuw binnen de pCon community: Aarsland Møbelfabrikk AS

De configureerbare gegevens van Aarsland Møbelfabrikk AS zijn nu beschikbaar in de pCon community.
Vraag de data van Aarsland aan via pCon.login


Aarsland stelt zich voor

Afbeelding: Aarsland Møbelfabrikk AS

Afbeelding: Aarsland Møbelfabrikk AS

Lang verhaal kort: Aarsland Meubelfabriek is een van de belangrijkste leveranciers van hoge kwaliteit kantoor- en schoolmeubilair in Noorwegen. We hebben lokale productie in Vigrestad op de Deense Jæren. Inmiddels runt de vierde generatie de meubelfabriek.

Al meer dan honderd jaar geeft de familie Aarsland het bedrijf door van generatie op generatie. In 1922 begonnen Erik J. Aarsland en zijn broer een meubelmakerij waar ze alles maakten wat de klant maar wenste – van schommelstoelen tot kruiwagen tot complete eetkamers.

Na de oorlog namen de Duitsers de fabriek in gebruik, maar in 1946 begon Erik J. met zijn zoon opnieuw in Sigbjørn. In datzelfde jaar is het eerste bureau in Vigrestad voor de klant Office Supplies in Stavanger geproduceerd.

In 1979 hebben Martin en zijn broer Sven Erik de fabriek overgenomen. Aarsland was op dat moment voornamelijk bezig met de productie van bedden, maar in 1983 maakte de fabriek een switch naar kantoor- en projectmeubilair. In 1997 ging Martin alleen verder nadat zijn broer Sven Erik uit het bedrijf stapte. Het bedrijf groeide door: er kwamen meerdere nieuwe gebouwen bij, maar liefst zes in de periode 1985 – 2004. Ook werden er bedrijfsgebouwen gekocht voor Aarsland Stål og lakkk, dat door de broers is opgericht.

Afbeelding: Aarsland Møbelfabrikk AS

Afbeelding: Aarsland Møbelfabrikk AS

Martin is nog steeds betrokken bij het bedrijf, maar Erik J. Aarsland – de vierde generatie – is de huidige manager. Met dezelfde naam als zijn overgrootvader, is het nu zijn beurt om zijn eigen weg te vinden in het traditierijke bedrijf. Hij is erop gebrand het erfgoed op een goede manier door te geven:

Ik wil de juiste kennis doorgeven, zodat we goede waarden voor mensen en ons milieu kunnen creëren. We mogen trots zijn op onze erfenis dat we doorgeven aan de volgende generatie”


Vraag de data aan via de fabrikanten bibliotheek binnen de pCon.login. Bent u nog geen lid van de pCon Community?  Ontdek hier hoe u vandaag nog lid kunt worden!

Sharing is caring

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.