Nieuw binnen de pCon community: Cassina

De configureerbare data van Cassina zijn beschikbaar in de pCon community. Vraag de data van deze Italiaanse fabrikant voor kantoor- en woonmeubelen aan via pCon.login en gebruik deze in uw pCon applicaties.

Vraag de data van Cassina aan via pCon.login


Cassina stelt zich voor

Cassina PRO: © Cassina

Cassina PRO: © Cassina

Cassina is in 1927 in Meda opgericht en lanceerde in de jaren ’50 het industriële design in Italië. Bij de lancering is gekozen voor een geheel nieuwe benadering, waarbij er een verschuiving plaatsvond van handwerk naar serieproductie.

Met haar uitgesproken voorliefde voor onderzoek en innovatie is Cassina altijd een pionier geweest, die technlogische vaardigheid combineert met traditioneel vakmanschap.

In 1964 verwierf het bedrijf de exlusieve wereldwijde rechten om de eerste vier modellen, ontworpen door Le Corbusier, Pierre Jeanneret en Charlotte Perriand, in serie te produceren en startte een complex filologisch proces om te worden wat nu bekend staat als de Cassina I Maestri Collection. In de loop der jaren heeft deze collectie, die in nauwe samenwerking met de erfgenamen van de auteurs en officiële stichtingen is ontwikkeld, enkele van de meest iconische meubels uit de 20e eeuw bijeengebracht met als doel de culturele waarden ervan te verspreiden.

Living Collection: ©De Pasquale + Maffini

Living Collection: ©De Pasquale + Maffini

Veel bekende Italiaanse en internationale ontwerpers en architecten, hebben samengewerkt en werken nog steeds samen met het bedrijf. Hier horen Vico Magistretti, Gio Ponti, Mario Bellini, Ronan & Erwan Bouroullec, Rodolfo Dordoni, Piero Lissoni, Gaetano Pesce, Afra & Tobia Scarpa en Philippe Starck bij. In 2015 werd de Spaanse architecte en ontwerpster Patricia Urquiola benoemd tot artistiek directeur.

Vandaag drukt ‘The Cassina Perspective’ de waarden van het bedrijf uit met een eclectische collectie waar innovatieve producten en moderne iconen samenkomen om een complete en vooral gastvrije sfeer te creëren, volgens een unieke designcode gebaseerd op uitmuntendheid. De Cassina Pro-collectie, daarentegen, bestaat uit gecertificeerde producten die gebaseerd zijn op de populairste hedendaagse producten en designiconen van het bedrijf, ontwikkeld voor de horeca en de werkplek.


Vraag de data aan via de fabrikanten bibliotheek binnen de pCon.login. Bent u nog geen lid van de pCon Community?  Ontdek hier hoe u vandaag nog lid kunt worden!

Sharing is caring