Thuiswerken: Uw werkplek op de juiste manier inrichten

De laatste jaren, maar vooral de laatste maanden, is het concept van het Home-Office en de wens om vanuit huis te werken meer en meer aanwezig in onze gedachten. Maar wat betekent Home-Office eigenlijk en hoe slaagt u erin om deze omgeving goed in te richten? Wij hebben de oplossing!

De meningen verschillen over de vraag of het kunnen werken in uw eigen huis een vloek of een zegen is. Bij de inrichting van een kantoor zijn de kwaliteit en de functionaliteit van de meubels echter de belangrijkste factoren. Omdat de werkplek zich binnen uw eigen vier muren bevindt, is het belangrijk om deze naar persoonlijke wens in te richten! In het volgende gedeelte vindt u enkele tips voor de inrichting van uw werkplek thuis met een klein, voorbeeldige selectie van enkele productgegevens die beschikbaar zijn binnen de pCon-community.

 

Geef uw werkplek een eigen ruimte

Voordat er thuis gewerkt kan worden,moet eerst worden gekeken waar de werkplek wordt ingericht. De meest geschikte oplossing is een aparte ruimte die gemakkelijk kan worden afgesloten nadat het werk is gedaan, zodat uw blikken en gedachten niet naar het bureau kunnen draaien in uw vrije tijd. Maar vaak is dat niet het geval. Ook geen probleem! Want met slim ruimteverdelers, boekenkasten, ladekasten of planten kunt u uw eigen werkplek eenvoudig scheiden van de woonkamer of de gang. Om het “kantoor” nog een extra visuele scheiding te geven, kunt u ook delen van de muur schilderen of tapijt plaatsen.

Hoe zit het met deze scheidingsmogelijkheden?

roomours GmbH; ASSMANN BÜROMÖBEL GMBH & CO. KG; Lintex

 

Zet uw werkplek in het juiste licht

Wanneer u naar verlichting gaat kijken geldt de volgende motto: Hoe meer hoe beter! Voldoende verlichting verhoogt de productiviteit en gaat de vermoeidheid tegen. Terwijl een gebrek aan licht kan leiden tot hoofdpijn, concentratieproblemen en depressieve stemmingen. Daarom is naast het daglicht minstens één krachtige plafondlamp aan te bevelen en een bureaulamp voor bijzonder grijze en sombere dagen. Maar niet alleen voldoende licht speelt hier een rol, maar ook de kleur van het licht. Daglichtwit of neutraal wit zijn hiervoor geschikt. Bovendien moet het mogelijk zijn om het licht te verduisteren.

Hier vindt u verschillende modellen:

Herbert Waldmann GmbH & Co. KG; Herbert Waldmann GmbH & Co. KG; TOBIAS GRAU; Novus; TOBIAS GRAU

 

Comfortabel zitten, zelfs in uw eigen werkplek

Zodra de ruimte is voorzien van de juiste verlichting, kunt u zich wijden aan de inrichting. Laten we beginnen met de juiste bureaustoel. Om vervelende rugpijn te voorkomen is ergonomie belangrijk. Met de juiste stoel kunt u zelfs comfortabel aan de keukentafel werken. Om de ergonomische zithouding optimaal toe te passen, dient u zich vooraf te informeren over de juiste instellingen met betrekking tot de zithoogte en de bovenlichaamshouding. Deze zijn individueel en zijn voornamelijk gebaseerd op de hoogte van het lichaam. Maar niet alleen de hoogte van de bureaustoel is belangrijk voor uw eigen gezondheid, maar ook een comfortabele schermhoogte voor een rechte hals. Gelukkig is er voor elke smaak een geschikte bureaustoel, of het nu gaat om een klassieke directiestoel of om meer stijlvolle en discrete modellen.

Enkele suggesties voor u:

Fritz Hansen A/S; Interstuhl Büromöbel GmbH & Co. KG; Normann; Fritz Hansen A/S

 

Het kiezen van het juiste bureau

Een ander belangrijk meubelstuk in uw thuiskantoor is een optimale bureau. De keuze is hier bijna onbeperkt, maar er zijn nog enkele aspecten die u in gedachten moet houden. Omdat de plaats van de werkplek al is gemaakt, moet nu gekeken worden naar welke afmeting geschikt is. Bij het maken van deze keuze moet zowel de ruimte als het doel in overweging genomen worden. Afhankelijk van uw beroep heeft u een kleiner of groter werkoppervlak nodig met meer of minder hulpmiddelen. Indien u meer opbergruimte nodig heeft, kunt u kiezen voor een bureau met geïntegreerde lades of met de mogelijkheid om een onderstel op te bergen. Maar ook als er niet veel ruimte is, zijn er veel kleine modellen.Er is voldoende variatie van simplitisch modern tot solide en rustiek.

Een aantal voorbeelden:

BALMA; Haworth; Trebord

 

Een gestructureerde werkplek is van belang

Als u al een bureau heeft  zorg ervoor dat alles zo opgeruimd mogelijk is. Er is geen betere plek om te werken dan aan een bureau waar alles op zijn plaats is. Om ervoor te zorgen dat alle documenten en hulpmiddelen netjes opgeborgen zijn, moet er echter voldoende ruimte zijn. Als er voldoende ruimte is, zijn boeken-, wandrekken en/of opbergboxen de ideale oplossing. Is dit niet het geval, dan zijn verplaatsbare kantooronderstellen ook geschikt, deze kunnen onder uw bureau worden opgeborgen. Kleine planken aan de wand of een opbergsysteem op het bureau zijn ook goede opties om extra opbergruimte te creëeren.

Hieronder hebben wij enkele suggesties voor opbergmeubilair samengesteld:

Alias Design; Las Mobili; Alias Design; Alias Design

 

Decoratie: Less is more

Om uw werkplek een persoonlijk tintje te geven, kunt u foto’s, schilderijen of planten plaatsen in uw kantoorruimte. Individualisering is noodzakelijk om u goed te voelen! Toch is de regel hier: Less is more! Te veel decoratie leidt het oog af en verstoort de concentratie. Tip: Zoek decoratie die ook nuttig is voor uw dagelijkse werk.

Hier vindt u verschillende alternatieven om uw thuiskantoor persoonlijker te maken:

CHAT BOARD; CHAT BOARD; Magis; Götessons Industri AB

Wilt u thuiskantoor veranderen of juist inrichten? Onze 3D-interieurtool pCon.planner is een geweldige plek om uw ontwerp te beginnen. Wilt u liever zien of uw nieuwe favoriete bureaustoel in uw ruimte past? Kijk dan eens naar de AR-functie in onze app pCon.box.

Sharing is caring

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *