Nieuw in pCon.planner 8.3 – Uitgebreide plattegronden bijsnijden

De plattegrond is het centrale referentiepunt van een project en bevat veel belangrijke informatie. Dit maakt het soms zeer uitgebreid. Bij de inrichting ligt de focus van de planner echter vaak slechts op een specifiek deel van de plattegrond – de vele extra informatie voor buitenvoorzieningen e.d. zijn voor deze stap niet nodig.

Om nog meer flexibiliteit en snelheid te bieden bij het verwerken van bestaande plattegronden, komt pCon.planner 8.3 met een nieuw commando “2D Bijsnijden”. Met dit commando kunnen tweedimensionale objecten – die ook plattegronden bevatten – met slechts 2 klikken worden gereduceerd.

Begin met het navigeren naar het tabblad “Bewerk” en selecteer het gereedschap “2D Bijsnijden”. Het werkt net als de opdracht “uitsnijden” in een beeldbewerkingsprogramma. Wanneer u met de muis over de lijnen en lagen gaat, ziet u dat pCon.planner probeert om ze nog preciezer te vangen. Nadat u uw startpunt hebt gevonden, kunt u uw eerste klik instellen.

Beweeg nu de muis en teken het gebied waar u de plattegrond wilt bijsnijden. Met de tweede klik beëindigt u de bewerking. Natuurlijk zijn de lagen en lijnen er nog steeds en functioneel. In het lagendialoogvenster kunt u bijvoorbeeld het arceren of het dimensioneren in- en uitschakelen zoals u dat eerder kon.

Er kan nog een vraag in u opkomen: Hoe kan ik verschillende gebieden uit een bestaande plattegrond uitsnijden? Het is heel eenvoudig: Voordat u klaar bent met snijden, drukt u gewoon op de CTRL-toets of klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u “Bijsnijden”. Op deze manier blijft de originele plattegrond behouden en heeft u alleen het uitgesneden stuk bij de muis en kunt u het plaatsen.

Verhoog uw flexibiliteit en snelheid in de verwerking van bestaande plattegronden met nieuwe functies van de 3D-kamerplanner. Download nu pCon.planner 8.3 en ervaar het zelf!

De download is voor de gratis standaard versie van pCon.planner. Wanneer u de pCon.planner PRO of ME gebruikt, vragen wij u te wachten tot de nieuwste download vrij komt. U zult een automatische pop up scherm krijgen wanneer u de planner opent, met informatie over de nieuwe update.

Sharing is caring