pCon.planner | Snelle overdracht van wijzigingen naar meerdere kopieën

Planners en interieurontwerpers besteden veel tijd aan het aanpassen van hun ontwerpen aan de behoeften van de klant. Vaak klopt het basisidee, en gaat het om de details: Er moet een ander stoelmodel worden ingevoegd of er moet gewoon een andere bekleding worden gekozen. Deze kleine veranderingen kunnen in totaal veel tijd kosten en hebben altijd invloed op de artikellijst van het project.

In deze blog laten we zien hoe verschillende ontwerpen van een ruimteconcept met weinig moeite ontwikkeld kunnen worden. Het sleutelwoord hier is “referentie-kopie”. Naast “normale kopieën” – die eenvoudige duplicaten van objecten zijn – ondersteunt pCon.planner ook inhoudelijke referentie-kopieën die aan elkaar gerelateerd zijn. Simpel gezegd werkt het zo: Als u het materiaal, de kleur of een eigenschap op een referentiekopie wijzigt, zullen deze wijzigingen invloed hebben op alle referentiekopieën.

Hoe kan ik zien waar mijn referentie-exemplaren zich bevinden? Als u referentie-exemplaren in uw planning heeft, kunt u deze herkennen aan het feit dat wanneer u één object van de referentiegroep selecteert, alle andere referentie-exemplaren automatisch worden gemarkeerd met de grijsgroene markering. Ontdek de referentie-kopieën aan de grijsgroene markering.

Hoe kan ik een referentiekopie maken? Dat is heel eenvoudig: Selecteer het object waarvan u een referentiekopie wilt maken en ga naar het tabblad “Bewerk”. Zoek dan in de bovenste balk naar “Referentie kopie”. Daarna selecteert u het object opnieuw en plaatst u het zo vaak als u wilt op de gewenste plaats.

Als u een groep referentiekopieën heeft, kunt u pCon.planner laten werken. Zoals u kunt zien in de kleine GIF-animatie, als u een “normale kopie” selecteert en de eigenschappen ervan bewerkt, verandert alleen de ene stoel de kleur. Als u een object uit de referentiegroep selecteert en de eigenschappen ervan bewerkt, worden alle andere objecten gelijkelijk aangepast. Is dat niet cool?

Als u meer wilt weten over referentiekopieën, zie dan ons online help-centrum. Zoals u kunt zien: Als u uw planning heeft voorbereid met deze techniek van referentie-kopieën, bent u in staat om met weinig moeite wijzigingen aan te brengen in uw ontwerp, verschillende suggesties te doen en te reageren op verzoeken van klanten. Het werkt zowel in de gratis als in de PRO-versie van pCon.planner. Wij hopen dat dit uw workflow nog verder optimaliseert!

Sharing is caring