Nou în biblioteca de produse pCon: Cassina

Datele configurabile de la Cassina sunt acum disponibile pentru comunitatea pCon. Solicitați datele despre produse ale producătorului italian de mobilier prin pCon.login și utilizați-le în aplicațiile pCon.

Solicitați datele Cassina prin pCon.login


Prezentare Cassina cu cuvintele proprii

Imagine: Cassina PRO: © Cassina

Imagine: Cassina PRO: © Cassina

Fondată în Meda în 1927, Cassina a lansat designul industrial în Italia în anii 50, adoptând o abordare complet nouă, care a făcut trecerea de la măiestria manuală la producția de serie.

Cassina a avut întotdeauna o atitudine de pionierat datorită înclinației sale izbitoare pentru cercetare și inovare, combinând priceperea tehnologică cu măiestria tradițională.

În 1964, compania a achiziționat drepturile exclusive la nivel mondial pentru a produce în serie primele patru modele proiectate de Le Corbusier, Pierre Jeanneret și Charlotte Perriand, demarând un proces filologic complex pentru a înființa ceea ce acum este cunoscut sub numele de Colecția Cassina I Maestri. De-a lungul anilor, această colecție, dezvoltată în strânsă colaborare cu moștenitorii autorilor și fundațiile oficiale, a reunit unele dintre cele mai emblematice piese de mobilier din secolul al XX-lea, cu scopul de a disemina valorile sale culturale.

Imagine: Living Collection: ©De Pasquale + Maffin

Imagine: Living Collection: ©De Pasquale + Maffin

Mulți designeri și arhitecți italieni și internaționali renumiți au colaborat și continuă să colaboreze cu compania, inclusiv Vico Magistretti, Gio Ponti, Mario Bellini, Ronan & Erwan Bouroullec, Rodolfo Dordoni, Piero Lissoni, Gaetano Pesce, Afra & Tobia Scarpa și Philippe Starck. . În 2015, arhitecta și designerul spaniol Patricia Urquiola a fost nominalizată Art Director.

Astăzi, „The Cassina Perspective” exprimă valorile companiei de a oferi o colecție eclectică pentru locuință în care produsele inovatoare și piesele moderne se unesc pentru a crea o atmosferă completă și, mai presus de toate, primitoare, dialogând după un cod de design unic, bazat pe excelență. Cassina Pro, pe de altă parte, este o colecție de produse certificate, care provin din cele mai iubite produse contemporane ale companiei, dezvoltate pentru sectorul hotelier și pentru birou.


Solicitați datele Cassina prin selecția producătorului în pCon.login. Nu sunteți încă membru al comunității pCon? Aflați aici cum să vă înscrieți.

Distribuirea este permisă