Directional Light în pCon.planner – o soluție excelentă pentru iluminat

Suntem siguri că unii dintre voi ați observat deja lipsa setării “Sunlight” atunci când randați cu OSPRay. Vestea bună: în pCon.planner 8.0, soarele nu doar că strălucește în randări, dar deja luminează camerele în timp ce voi le… planificați.

Dar să vedem cum funcționează Directional Light.

Pentru a imita lumina soarelui, folosim o metodă deloc nouă, dar pe care nu am menționat-o prea mult până acum: așa numita directional light (preferăm termenul în engleză). Deoarece razele solare incidente sunt paralele atunci când ne referim la directional light, aceasta este capabilă să substituie cel mai fidel lumina soarelui.

WoistdieSonne_Vergleich

Precum orice altă sursă de iluminat, puteți insera Directional Light în planurile voastre prin intermediul Elementelor de Cameră. De asemenea, aveți și opțiunea să o ajustați în orice moment, iar schimbările vor fi vizibile direct în planuri. Astfel, veți economisi timpul pe care altfel l-ați fi investit în testări pentru a verifica tipul de iluminat care vă mulțumește cel mai mult.

Un alt avantaj al folosirii acestei opțiuni: își arată adevăratul potențial în randări, indiferent de ce tip sau fel de motor de randare folosiți – OSPRay, Yafaray etc…

Rendering_showcase_sundown_fin

Mai multe informații despre iluminatul în pCon.planner puteți descoperi în pCon.planner Help Center.

Pentru orice fel de întrebări referitoare la suita de softuri pCon, ne puteți contacta chiar și prin intermediul unui mesaj la acest articol!

Distribuirea este permisă