Crearea unei scene mai naturale folosind lumina

Imaginați-vă că stați în fața unui șemineu într-o dupămasă de iarnă cu o cană de ceai și că lumina reflectată de zapada de afară intră în casă. Chiar dacă afară poate fi destul de rece, lumina reflectată oferă camerei o atmosferă plăcută, călduroasă și relaxantă.

Chiar și într-un magazin de bricolaj poți găsi o atmosferă placută în ciuda faptului că podeaua este din beton, tavanul este situat la o înalțime considerabilă și există numeroase corpuri de iluminat.

Deci ce anume asigură în ambele exemple o atmosferă plăcută și primitoare? Când vine vorba de crearea unei atmosfere perfecte pentru o cameră, cheia este lumina.

Cu o tehnică potrivită de iluminare se poate îmbunătății consiberabil modul în care arată o scena și atmosfera acesteia.În cazul  pCon.planner se pot utiliza diferite tehnici peantru a creea proiecte foarte realiste.

Aplicația noastră oferă trei tipuri de iluminare:

  • Lumină disponibilă (ex. lumina soarelui, iluminare de ansamblu)
  • Lumina specifică unor surse de iluminare (ex. lămpi de birou, lumini încorporate în mobilier)
  • Lumină de accentuare (ex. iluminarea unor zone ca o parte a unui perete, lumini exterioare)

În sectiunea dedicată Elemente de cameră din pCon.planer se pot găsi  5 tipuri de surse pentru iluminare. Toate pot fi configurate și adaptate la nevoile fiecărei aplicații, oferind control total asupra direcției de iluminare, nivelul de luminozitate și focalizarea asupra unui anumit punct al scenei.

De asemnea ultima versiune a aplicației pCon.planer include o funcție beta denumită  OSPRay Renderer care oferă câteva opțiuni pentru îmbunătățirea calității imaginilor pentru procesul de randare cum ar fi accentuarea intensității luminii de fundal sau luminii soarelui.

Acum nu rămâne decât ca dumneavoastră să încercați toate aceste funcții și să creați o atmosferă căt mai potrivită proiectelor viitoare.

Pentru a avea inspirație accesați galeria noastră cu imagini obținute din randarea diferitelor proiecte: Generați imagini splendide.

 

 

Distribuirea este permisă