Listă electronică de preţuri

Firmele folosesc adesea cataloage printate pentru promovarea produselor iar costul acestor cataloage creşte odată cu creşterea complexităţii produselor. Pe zi ce trece gama de produse se extinde, acestea devin tot mai complexe şi problema care se pune este cum poate fi actualizată simplu şi rapid această listă de preţuri. Noi am încercat să studiem aceste probleme şi să oferim o soluţie alternativă ţinând cont că totuşi cataloagele printate nu vor dispare curând.

Deoarece produsele producătorilor se găsesc din ce în ce mai mult în format electronic, realizarea unei liste de preţuri în acest format reprezintă o soluţie bună pe termen mediu şi lung. Posibilităţile de procesare a datelor în format electronic oferă multe avantaje. În primul rând reprezentarea grafică a varietăţilor de produse se realizează mult mai repede decât pe hârtie. Mai mult, datele actualizate pot fi încărcate imediat pe server, costurile fiind mult mai mici în comparaţie cu versiunea printată. Un alt avantaj important îl reperezintă faptul că lista de preţuri în format electronic poate fi implementată imediat pe diverse medii precum calculatoare personale, telefoane (ex: iPhone, Android) sau tablete precum iPad.

O listă de preţuri în format electronic bine concepută şi implementată poate aduce satisfacţii atât producătorilor cât şi clienţilor.

EasternGraphics a dezvoltat împreună cu Sedus un prototip pentru un astfel de configurator grafic. Modul de funcţionare este următorul: clientul alege un produs din portofoliul producătorului şi-l configurează. Sistemul verifică corectitudinea configuraţiei astfel încât numai variantele posibile de configurat permise de producător să fie afişate. În orice moment, rezultatul configurării poate fi afişat ca imagine.

Sedus configurator

Prototipul poate fi testat online aici.

Următoarele filme prezintă modul de utilizare al prototipului pe calculator şi iPad.

Modul de folosire al configuratorului online pe calculator

[hana-flv-player video=”https://www.easterngraphics.com/pcon/ro/wp-content/uploads/2011/06/online-config.mp4″ width=”495″ height=”305″ description=”Sedus online configurator” player=”2″ autoload=”true” autoplay=”false” loop=”false” autorewind=”false” /]

Pentru a vedea filmul pe tot ecranul folosiţi butoanele din dreapta jos de lângă volum.

Modul de folosire al configuratorului online pe iPad

[hana-flv-player video=”https://www.easterngraphics.com/pcon/ro/wp-content/uploads/2011/06/ipad.mp4″ width=”495″ height=”305″ description=”Sedus online configurator” player=”2″ autoload=”true” autoplay=”false” loop=”false” autorewind=”false” /]

Pentru a vedea filmul pe tot ecranul folosiţi butoanele din dreapta jos de lângă volum.
Distribuirea este permisă