pCon.planner 8.10 – Dit is nieuw

pCon.planner spring release 2024

De gloednieuwe versie van pCon.planner is nu beschikbaar! Met een duidelijke focus op eenvoudiger toegang tot planningsinhoud en een sterkere koppeling tussen de verschillende pCon applicaties, biedt deze release een aantal belangrijke verbeteringen voor alle gebruikers. Gebruikers van de PRO-versie in het bijzonder zullen profiteren van geoptimaliseerde artikelverwerking en een vernieuwde artikelverkenner. Lees hier alles over de nieuwe functies!

Verbeterde toegang tot pCon.catalog

pCon.planner 8.10 heeft nu een nieuw pictogram voor het portaal pCon.catalog. pCon.catalog geeft toegang tot een groot aantal pCon modellen en maakt het makkelijk om door de catalogi te bladeren en de juiste modellen te integreren in jouw planningsproces.

Maar dat is niet alles: pcon.catalog en 3D Warehouse worden nu afzonderlijk geopend in hun eigen dockbare vensters. Dit maakt het veel handiger om de juiste modellen te zoeken en te vinden. Met slechts één klik is het model geladen en klaar om in de tekening te worden geplaatst. Deze innovaties beloven je een werkomgeving die niet alleen efficiënter is, maar ook meer vrijheid en precisie biedt bij het uitvoeren van je projecten.

Samenwerking: Interactie tussen pCon.planner en online wereld

Je hebt nu de mogelijkheid om projecten uit pCon.box en pCon.roomplanner te laden en importeren in een PBOX formaat. De verkoopinformatie en artikelgeometrieën worden direct overgezet zonder dat de gegevens eerst in pCon.planner geïnstalleerd hoeven te worden. Bovendien is de export van PEC-bestanden verbeterd om de uitwisseling met pCon.box te vergemakkelijken. Dit geldt ook voor 2D-inhoud.

In de PRO-versie van pCon.planner is het nu mogelijk om bij het exporteren van de artikellijst een project direct over te zetten naar pCon.basket PRO. Dit maakt het plannings- en offerteproces gemakkelijker. Een herziening van de Excel-export en de introductie van een nieuwe CSV-export vullen deze functies aan.

Artikelen: Verbeterde gegevensverwerking en nieuwe artikelverkenner (PRO)

In de PRO-versie van pCon.planner is de verwerking van artikelen verbetert voor een consistente en efficiënte verwerking van productgegevens van fabrikanten. Dankzij de ondersteuning voor Unicode kunnen alle pCon-toepassingen productgegevens nu op dezelfde manier verwerken, wat resulteert in een consistenter en betrouwbaarder gebruik.

De Artikelverkenner, voorheen bekend als “Mappenbeheer”, biedt nu verbeterde functies voor het herkennen van inconsistente artikelen. Door tooltips weer te geven, worden inconsistente artikelen rood gemarkeerd, waardoor deze makkelijker te vinden zijn. Daarnaast is er een nieuwe (optionele) kolom toegevoegd die de prijsdatum weergeeft. Prijsdata van individuele artikelen die afwijken van de algemene prijsdatum in de tekening worden cursief weergegeven. Deze verbeteringen zorgen voor een beter overzicht en maken het mogelijk om de tekening efficiënter bij te werken.

Andere verbeteringen in één oogopslag:

  • Materiaal editor: drag & drop van een materiaal op een ander materiaal
  • Architectuur: voor ramen en deuren kun je nu een openingshoek definiëren
  • Importeren: snellere import van E57 puntenwolken
  • Eigenschappen-editor: gebruik het potloodicoontje naast de eigenschappen-editor om lange artikelteksten volledig weer te geven terwijl je ze bewerkt.

Lees meer over de nieuwe functies in het Help Center. Volg ons op YouTube om als eerste op de hoogte te zijn van de nieuwe pCon tutorials. Abonneer je op onze blog (in de footer) om op de hoogte te blijven van al het pCon nieuws.

Sharing is caring

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *