Ontdek pCon.planner: het GRATIS tekenprogramma voor interieurontwerpers

Ontdek pCon.planner: het GRATIS tekenprogramma voor interieurontwerpers

Ben jij een (beginnende) interieurontwerper, architect, dealer, projectinrichter of stylist en op zoek naar goede software voor het tekenen van ruimtes? Daar zijn echt niet altijd dure programma’s voor nodig. Sterker nog, het kan ook helemaal gratis! We laten je kennis maken met pCon.planner: een gebruiksvriendelijk interieur tekenprogramma op maat gemaakt voor de behoeften van (toekomstige) interieurontwerpers. Dus leun achterover en laat je inspireren door deze blog over hoe jij jouw interieurskills naar een hoger niveau tilt met pCon.

pCon.planner: wat kan ik met dit gratis tekenprogramma?

Heb jij vroeger ook uren achter je computer SIMS gespeeld? Als dit zo is, dan kun je waarschijnlijk heel goed overweg met pCon.planner. Het is een superhandig programma waarmee je jouw eigen ruimtes ontwerpt, meubels plaatst, materialen vervangt, verlichting naar eigen wens aanpast en zelf virtuele rondleidingen kan geven. En misschien nog wel het beste van alles: je ziet alles direct in 3D! Waardoor jij en de klant direct een beeld hebben van hoe het eindresultaat eruit komt te zien. Klinkt goed toch!

 

Laptop met pCon.planner, ons gratis interieur tekenprogramma

 

Voor wie is dit tekenprogramma bedoeld?

pCon.planner is bedoeld voor iedereen die dromen heeft over het inrichten van ruimtes. Of je nu een enthousiaste thuisontwerper bent die zijn woonkamer opnieuw wil indelen, een student architectuur die wil oefenen met ontwerpen, of een professional in de interieurbranche die nauwkeurige plannen en projecten wil maken – pCon.planner is er voor iedereen! Wij zeggen altijd: ga experimenteren met verschillende indelingen, kleurenschema’s en materialen en breng jouw creatieve visies tot leven.

Download button naar pCon.planner, het beste gratis interieur tekenprogramma

Een gratis tekenprogramma voor iedereen

Hadden we al gezegd dat pCon.planner gratis is? Bij deze: het is gratis. En nu hoor ik je denken “wat is het adertje onder het gras?”. Nou niets. Bij pCon zit het verdienmodel namelijk bij de fabrikant. Hierdoor kan jij gratis gebruik maken van de software. Je hoeft dus geen cent uit te geven om de verschillende functies te proberen en het plezier van ruimteontwerp te ontdekken – hoe fijn is dat?! Bovendien blijft de software voortdurend evolueren en worden er regelmatig updates uitgebracht, waardoor je altijd toegang hebt tot de nieuwste tools en functies.

 

VR functie van pCon.planner. Bekijk in real life hoe je ontwerp eruit ziet

Presenteer je ontwerp op verschillende manieren

Een van de belangrijkste functies van pCon.planner is de mogelijkheid om ruimtes te visualiseren in 3D. Jij als gebruiker kunt je ontwerp bekijken vanuit verschillende hoeken, camera’s instellen en zelfs levensechte rondleidingen maken om een realistisch beeld te krijgen van hoe het uiteindelijke interieur eruit zal zien. Daarnaast is het ook mogelijk om een ontwerp in een VR wereld om te toveren waarbij je erdoorheen kunt lopen. Zo kun je jouw klanten een interactieve ervaring bieden waarbij ze door de ruimte kunnen navigeren!

Realistischer ga je het niet krijgen

Grote kans dat je het al kent: een realistisch beeld maken van je ontwerp, oftewel renderen. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om in pCon.planner te renderen en iedereen kan het (ja, écht iedereen). Na het maken van je ontwerp kun je binnen 5 minuten een fotorealistische render krijgen zoals hieronder. En dat van jouw eigen project, hoe gaaf.

drie verschillende renders gemaakt van pCon.planner ons gratis interieur tekenprogramma

Afbeelding: Łukasz Święcicki

Actief in veel verschillende segmenten

De uitgebreide functies van de ontwerptool zorgen ervoor dat de software in allerlei verschillende segmenten gebruikt kan worden. Zo zijn er 3D modellen beschikbaar vanuit de volgende marktsegmenten;

  • Kantoormeubelen
  • Woonmeubelen
  • Magazijninrichting
  • Winkelinrichting
  • Medisch
  • Hotel- en horeca inrichting

Verder kan er ook gebruikt worden gemaakt van pCon.catalog en 3D warehouse. Hierdoor beschik jij over een bijna oneindig aantal 3D-modellen! De nieuwste fabrikanten binnen de pCon.community zijn te vinden via deze link.

Hoe begin ik met tekenen in dit interieur tekenprogramma?

Het is natuurlijk leuk zo’n gratis tekenprogramma, maar hoe begin je eraan? Om jouw op weg te helpen met pCon.planner hebben we een reeks eenvoudige en informatieve tutorials op YouTube voor je klaargezet. Stap voor stap nemen we je mee door het proces zodat jij direct aan de slag kan. Waar wacht je nog op?

YouTube button naar tutorials van het gratis interieur tekenprogramma pCon.planner

Start vandaag nog met pCon.planner

Klinkt het interessant en wil je deze tool zelf eens proberen? Dat kan! Download hier het interieur tekenprogramma en ga er direct mee aan de slag!

Downloadbutton van pCon.planner interieur tekenprogramma

Lees meer over pCon.planner via deze link.

 

 

Sharing is caring