Nieuw binnen de pCon.catalog: Tarkett

Een brede selectie van duurzame tapijttegelcollecties van Tarkett is beschikbaar om te downloaden in pCon.catalog. Lees hieronder hoe de fabrikant zichzelf presenteert.

Bekijk de producten van Tarkett in pCon.catalog


Tarkett stelt zich voor

Bovenaanzicht van tapijttegels van Tarkett met meerdere groentinten

Afbeelding: Tarkett

Het ontwerpen van moderne werkplekken is steeds complexer geworden. De manier waarop mensen werken verandert en daardoor veranderen ook de eisen van kantoorruimtes. De werkplekken moeten duurzaam en multifunctioneel zijn en hierbij ook comfort, creativiteit en welzijn bieden.

Bij Tarkett begrijpen we dat mensen behoefte hebben aan flexibele werkplekken die hen inspireren en tegelijkertijd rustgevend zijn. We maken duurzame tapijttegels op basis van recent onderzoek om werknemers productiever te laten zijn en het welzijn op de werkplek te bevorderen.

Gezamenlijke ruimte waarbij er gebruik wordt gemaakt van de DESSO tapijttegels in meerdere kleuren

Afbeelding: Tarkett

Duurzame vloeren

Het creëren van een duurzame werkplek begint met het vinden van de juiste duurzame vloerbedekking. Onze DESSO tapijttegels zijn volledig circulair en hebben een indrukwekkend lage circulaire koolstofvoetafdruk. We werken voortdurend aan het verkleinen van deze voetafdruk.

Bij Tarkett maken onze gesloten kringloopsystemen een einde aan de lineaire take-make-waste-modellen en zorgen we ervoor dat materialen hergebruikt worden.

Voor ons draait de schoonheid van circulariteit om de schoonheid van de hergebruikte materialen die in onze producten worden verwerkt, de innovatieve productieprocessen en de wetenschap dat we actief bezig zijn met het verminderen van afval en broeikasgasemissies.

Lege ruimte met geel-bruinachtige tapijttegels

Afbeelding: Tarkett

De circulaire benadering voor DESSO tapijttegels

Onze benadering van circulariteit voor DESSO tapijttegels richt zich op drie belangrijke punten:

Ontwerp

Al onze designkeuzes zijn gebaseerd op de Cradle to Cradle® principes en beginnen aan het einde: de ideale plaats voor een nieuw en vernieuwd begin. Hoewel we onze producten ontwikkelen met het oog op functionaliteit en esthetiek, ontwerpen we ook voor circulariteit: voor de vele lange levens die onze producten zullen leiden.

Materialen

Om het gebruik van nieuwe grondstoffen te beperken, werken we nauw samen met partnerbedrijven in verschillende industrieën en winnen we waardevolle materialen terug die anders bij het afval terecht komen. We verwerken al calciumcarbonaat uit de lokale drinkwaterindustrie in onze tapijttegels, maar daar laten we het niet bij. We zijn actief op zoek naar nieuwe partnerschappen die ons in staat stellen om meer gezonde materiaalbronnen in de keten te houden.

Circulaire reis

Bij Tarkett nemen wij onze verantwoordelijkheid voor de volledige levenscyclus van elk materiaal waarmee we werken. Met ons baanbrekende terugname- en recyclingprogramma, ReStart®, scheiden we garen en backing voor recycling in ons tapijtrecyclingcentrum in Nederland zonder kwaliteitsverlies, terwijl we voldoen aan strenge gezondheids- en milieunormen.

We doen het natuurlijk niet alleen – ons netwerk van toegewijde partners helpt deze circulaire reis mogelijk te maken.

Klik hieronder op de afbeelding om de video te bekijken.

Thumbnail van de duurzaamheidsvideo van Tarkett over hun vloerencollectie DESSO

Afbeelding: Tarkett

De circulaire voetafdruk van de tapijttegelcollecties

Om bij te houden hoeveel koolstof tijdens de levenscyclus van een product wordt gegenereerd en bespaard, berekenen we de Circulaire Koolstofvoetafdruk van al onze tapijttegelcollecties. Samen met onze holistische ontwerpbenadering en zorgvuldig afgewogen materialen zorgt onze gesloten keten ervoor dat onze tapijttegels een indrukwekkend lage circulaire koolstofvoetafdruk hebben – die we, samen met onze partners en klanten, voortdurend verder proberen te verkleinen.

Ontwerpkwaliteit binnen Tarkett

Naast duurzaamheid hebben we ook oog voor uitmuntend ontwerp. We laten ons inspireren door de nieuwste trends op het gebied van mode, architectuur, kunst en interieurontwerp. We willen co-creatie van prachtige nieuwe ontwerpen stimuleren via ons internationale Circles of Architects® platform of door succesvolle partnerschappen met toonaangevende architecten en ontwerpers.

Als het om vloeren gaat, wordt maatwerk steeds belangrijker. Daarom hebben we het Carpet Design Centre opgezet in onze Europese productiefaciliteit in Nederland. Hier kun je je eigen unieke collectie tapijttegels samenstellen en ontwerpen om je kantoorinrichting een stimulerende uitstraling te geven. Jij staat centraal in het creatieve proces en samen ontwerpen we een vloer die voldoet aan de specifieke behoeften van jouw klanten.


Download de Tarkett tapijttegels in pCon.catalog

Sharing is caring