Met de 3D visualisatie van jouw producten, geef je de klanten een next-level klantervaring. Met pCon.cloud geef je klanten de mogelijkheid om jouw producten te personaliseren op hun desktop of mobiele telefoon. De klant krijgt een ‘virtueel’ gevoel van het product, ziet de textuur, de details en de kwaliteit die ze kunnen verwachten. Toon de afmetingen, roteer het product en krijg zelfs een directe productbeschrijving met slechts één klik. Ook bij Artifort is de productconfigurator van pCon geïntegreerd op hun website.


Lees hieronder de ervaring van Artifort

Telefoon en laptop met hierop een afbeelding van de configurator (pCon.cloud) op de website van Artifort

Artifort is al decennia lang actief in de projectmarkt. Vanuit de Europese markt zien we dat klanten en prospects steeds meer en vaker werken met pCon voor het maken van visualisaties en offertetrajecten. Artifort was al geïntegreerd in de pCon.catalog. Sinds dit jaar hebben we een belangrijk deel van de collectie toegevoegd aan pCon community om onze klanten te faciliteren in snelheid en efficiency. Dit geldt voor zowel voor onze stoelen en fauteuils, maar zeker ook voor configureerbare meubels.

De Artifort collectie is uniek vanwege het zeer brede aanbod in bekleding- en afwerkingsmogelijkheden wat een creatief voordeel is voor onze klanten, maar het kan ook een drempel vormen als er snel behoefte is aan een totaalprijs. Binnen pCon ziet een klant direct wat mogelijk is door de voorgedefinieerde opties. Het intekenen van een modulaire Track sofa bijvoorbeeld, is nu heel makkelijk te realiseren in zowel configuratie als in inzicht krijgen in de totaalprijs.

Het integratieproces binnen pCon hebben wij als fijn ervaren dankzij de persoonlijke aanpak en het meedenken. Dat neemt niet weg dat de integratie van de modellen met alle configuratieopties wat tijd in beslag neemt. Na de integratie hebben wij een trainingssessie gehad met ons Salesteam. Dat was heel prettig, zodat onze collega’s de functionaliteiten leerden kennen van het programma en het kunnen uitleggen aan onze klanten.

Voor de toekomst zien wij mooie kansen om distributiegebieden verder uit te breiden en daar onze collectie aan te bieden.


Zoek je een oplossing om alle configuratiemogelijkheden met één tool aan de klanten te presenteren? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

Sharing is caring