Verlaging van de BTW – waar moet worden gedacht voor pCon-Apps?

In het kader van het economische stimuleringspakket van de Duitse regering wordt de BTW tijdelijk verlaagd. Voor de periode van 1 juli 2020 tot 31 december 2020 wordt het normale btw-tarief verlaagd van 19% tot 16% en het verlaagde btw-tarief van 7% tot 5%.

Als gevolg hiervan zal het btw-tarief in de pCon-aanvragen tijdelijk moeten worden aangepast. Hieronder vindt u informatie en aan het eind van het artikel een uitgebreid document over waar aan gedacht moet worden binnen de pCon applicaties.

Foto door Markus Winkler op Unsplash

In onze pCon-applicaties, die ook offline gebruikt kunnen worden, zoals de pCon.planner, pCon.basket of pCon.xCad, zijn er twee manieren om het BTW-tarief te wijzigen:

  • Programmaspecifiek: U kunt het BTW-tarief voor alle nieuwe projecten programmaspecifiek instellen. Open hiervoor de betreffende programma-instellingen.

 

  • Projectspecifiek: U kunt het BTW-tarief voor nieuwe of bestaande projecten projectspecifiek aanpassen. Open hiervoor de betreffende projectinstellingen.

Belangrijke opmerking voor offline-toepassingen: Het actualiseren van de prijsdatum heeft geen invloed op het gebruikte BTW-tarief. Houd er rekening mee dat er momenteel plannen zijn om het BTW-tarief in Duitsland terug te verhogen naar 19% vanaf 01.01.2021. Om deze reden zal het nodig zijn om de voorraadplannen die in de tussentijd met 16% zijn uitgespaard, opnieuw aan te passen.

In onze online applicaties, zoals de mobiele app pCon.facts, moet rekening worden gehouden met de volgende opmerkingen:

  • Nieuwe projecten: In de standaardinstellingen voor nieuwe projecten is een expliciete aanpassing van het BTW-tarief niet nodig. Het gebruikte BTW-tarief is uitsluitend afhankelijk van de selectie van het vooraf ingestelde fiscale land en wordt automatisch overgenomen door onze server. U definieert het fiscale land in de instellingen.

  • Bestaande projecten: Voor bestaande projecten kunt u in de projectinstellingen onder het tabblad “BTW” te allen tijde de fiscale waarde en het BTW-tarief wijzigen.

Belangrijke opmerking met betrekking tot maatwerk online oplossingen: Houd er rekening mee dat klanten met een eigen EAIWS-serveroplossing zelfstandig aanpassingen moeten doen binnen hun eigen infrastructuur. Als u hiervoor ondersteuning nodig heeft of verdere vragen heeft, neem dan contact op met ons supportteam via e-mail: support@easterngraphics.nl

Download het gedetailleerde document over het wijzigen van het BTW-tarief met geïllustreerde instructies voor alle relevante pCon-toepassingen.

>> Download nu het document!

 

Sharing is caring