pCon.planner 8.1 – Randări fără zgomote şi artefacte

Randările din pCon.planner 8.1 nu vor mai conţine zgomote şi artefacte. Da, aţi citit bine! Crearea de randări de calitate este disciplina supremă în amenajarea 3D. Acesta este motivul pentru care pCon.planner 8.1 vine cu un atenuator de zgomote (Denoiser) puternic care vă transformă imaginile în adevărate opere de artă repede şi uşor. În felul acesta nu trebuie decât să vă concentraţi pe ce este esenţial: să planificaţi creativ!

În partea stângă vedeţi imaginea fără modificări iar în partea dreaptă cu Denoiser

Pentru obţinerea acestui rezultat ne folosim de soluţia open source de eliminare a zgomotelor din imagini de la Intel OIDN (Open Image DeNoiser). Dar de ce este nevoie de un Denoiser într-o soluţie software precum pCon.planner? În cazul imaginilor generate sintetic, zgomotul este rezultatul metodei de redare folosită. OIDN filtrează așa-numitul zgomot Monte Carlo și reduce numărul de probe necesare pe pixel. Acest lucru duce la un timp de redare semnificativ mai scurt.

În strânsă colaborare cu partenerii noștri de la Intel, am optimizat Denoiser pentru randările create în pCon.planner. A fost randată o scenă până când a fost eliminat tot zgomotul. Apoi a fost luată o a doua imagine a scenei, care a fost randată doar puţin și care avea mult zgomot. După aceea, o rețea neuronală a putut fi instruită să compare cele două imagini și să identifice detaliile imaginii zgomotoase care ar trebui văzută în imaginea finită. Rezultatul a fost un filtru special pentru conținutul generat de OSPRay în pCon.planner.

Denoising în fereastra de randare

Implicit, funcţia de reducere a zgomotului este activată în dialogul de randare a pCon.planner 8.1. Aceasta vă permite să opriți calculul mai devreme. Ca instrument de postprocesare, filtrul este mult mai rapid și mai eficient deoarece necesită mai puțin timp de procesare, apoi execută randarea. Alternativ, puteți să o dezactivați și să o reporniți după procesul de calcul pentru a compara rezultatele.

Vreţi să testaţi singuri noua funcţie? Atunci descărcaţi pCon.planner 8.1 şi încercaţi toate funcţiile noi din această versiune.

Descarcă pCon.planner 8.1

*Butonul de descărcare este pentru versiunea standard a pCon.planner. Dacă sunteţi un utilizator de pCon.planner PRO sau ME, vă rugăm să aşteptaţi până vă apare mesajul de actualizare automată din aplicaţie.

Distribuirea este permisă