pCon.planner: 10 sneltoetsen voor een hogere productiviteit

Wilt u ook uw computervaardigheden en behendigheid naar een hoger niveau tillen? Dat kan! Door het gebruik van sneltoetsen verbetert u uw werkdag, producticviteit en kunt u handelingen veel sneller uitvoeren. In deze blog hebben we 10 handige sneltoetsen voor het werken met de pCon.planner opgesomd:

In this blog we have summarized 10 interesting key combinations for working with the pCon.planner:

1. Nooit meer vast zitten in muren (Shift + Zoom): Wanner u binnen uw ontwerp zit en door uw muur heen wilt drukt u simpelweg de Shift-toets ingedrukt terwijl u zoomt. Zo kunt u door objecten heen gaan in plaats van dat u erin vast komt te zitten.

2. Verberg selectie en toon alles (CTRL + T and CTRL + R): Soms wilt u snel een object verbergen. Selecteer een of meerdere objecten en druk op CTRL + T. Dit verbergt de selectie. Met CTRL + R maakt u alle objecten in uw ontwerp weer zichtbaar.

3. Omkeren van huidige selectie (CTRL + I): Met CTRL + A kunt u alle objecten in één keer selecteren. Maar stel dat u objecten wilt selecteren met één uitzondering? Dan kunt u de huidige selectie omkeren met CTRL + I.

4. Toon de eigenschappen editor (F12): Wilt u de wandafmetingen controleren of producten configureren? Dat en nog veel meer is mogelijk met de eigenschappen editor. Met een klik op de F12 toets maakt u de editor zichtbaar op elk gewenst moment.

5. Groeperen en groep opheffen (CTRL + G / CTRL + U): Ingevoerde modellen worden vaak gegroepeerd. Als u deze snelt wilt onderverdelen in afzonderlijke groepen kan dat door alles te selecteren en druk vervolgens op CTRL +U ‘groep opheffen’. Met CTRL + G vormt u een groep van de geselecteerde objecten.

6. Multi kopie (CTRL + Q): Wilt u snel een kopie maken van een selectie? Geen probleem, met CTRL + Q kunt u meerdere keren achter elkaar objecten plaatsen. Met ESC annuleert u deze actie.

7. Wijzig weergave modus (Shift + F1 – F7): U wilt de weergavemodus snel veranderen? Door de Shift-toets en F1 tot F7 ingedrukt te houden kunt u door de verschillende renderstijlen heen schakelen. F1 is draadmodel en F7 is de realistische weergavemodus.

8. Wijzig de camera aanzichten (CTRL + 3 / 4 / 5): Vaak gebruikte camera weergaven kunnen ook worden gedfineerd met behulp van sneltoetsen voor de actieve aanzichtvenster. Met CTRL +3 kunt u overschakelen naar het perspectief, 4 naar het bovenaanzicht en 5 is voor het vooraanzicht.

9. Wissel tussen waardes (Tab): Bij het invoeren van gegevens heeft u vaak meerdere waarden voor lengte, breedte of hoogte. Met een klik op de TAB-toets kunt u schakelen tussen de verschillende waardes. De actieve waarde is altijd die met de gekleurde achtergrond.

10. Herhaal laatst gebruikte functie (F2): Tot slot: Door na een actie gewoon op F2 te drukken wordt het laatst gebruikte commando herhaald. Met deze techniek kunt u meerdere deuren of ramen snel en makkelijk plaatsen.

Alstublieft: 10 sneltoetsen die uw dagelijkse werkzaamheden in pCon.planner een stuk zullen vereenvoudigen! Als u een overzicht wilt van alle mogelijke sneltoetsen, bekijk dan deze PDF.

Sharing is caring