Gebruik de nieuwe renderingmodus in pCon.basket met speciale grafische kaart

Met de aankomende release van pCon.basket 1.13.0 is er een nieuwe renderingmodus in onze aanbiedingstool. Dit leidt tot een veel betere renderkwaliteit. Om deze functionaliteit te kunnen gebruiken, zijn speciale grafische kaarten met de huidige drivers nodig. In sommige gevallen moeten deze videokaarten direct aan de pCon.basket worden toegewezen (hier heeft u geen beheerdersrechten nodig), anders wordt de geïntegreerde videokaart gebruikt. Hoe dit in zijn werk gaat, kunt u in dit artikel lezen, de handleiding werkt voor Windows 7, 8 en 10.

Achterhaal wie de fabrikant van de grafische kaart is
Als eerste is het belangrijk om er achter te komen wie de fabrikant van de GPU van uw grafische kaart is – dit kan NVIDIA of AMD zijn. Wanneer u al weet van welke fabrikant uw GPU is, lees dan verder vanaf “Wanneer u een AMD grafische kaart heeft…”.

Om te bepalen welke ingebouwde grafische kaart uw computer bevat, opent u uw configuratiescherm (druk op de Windows startknop). In het tabblad “systeem en veiligheid” selecteert u “systeem” en vervolgens opent u “apparaatbeheer”. Daar kunt u onder “Beeldschermadapters” zien welke grafische kaart in uw apparaat ingebouwd is. In ons geval zijn het er twee: een energiezuinige chip van Intel en een externe grafische kaart van NVIDIA.

Wanneer u een AMD grafische kaart heeft…

… dan wijzigt u uw instellingen in “AMD Radeon Settings”.

Use New Render Mode in pCon.basket with Dedicated Graphics Card Technical information pCon.basket graphics card

  1. Ga naar uw bureaublad, klik op de rechtermuisknop en selecteer “AMD Radeon Settings”.
  2. In het volgende venster klikt u, rechtsboven, op “System” en selecteer “Switchable Graphics”.
  3. Wijst u nu aan pCon.basket de optie “High Performance” toe om de externe grafische kaart te kunnen gebruiken.

PS: Als u de pCon.basket niet kunt vinden, kunt u in de bovenste menubalk van “Applicaties met een profiel” naar “Applicaties met een profiel” wisselen en met de knop “Bladeren” de pCon.basket selecteren.


Wanneer u een NVIDIA grafische kaart heeft…

… opent u dan het NVIDIA-configuratiescherm.

  1. Ga naar uw bureaublad, klik op de rechtermuisknop en selecteer “NVIDIA-configuratiescherm”.
  2. In de 3D instellingen beheert u de voorkeursinstellingen voor de grafische kaart. U kunt voor alle programma’s de high-performance processor gebruiken of wijs hem alleen toe aan pCon.basket onder “programma-instellingen”.

Als u niet beschikt over een speciale grafische kaart…

…kunt u de pCon.basket in de softwaremodus starten. Om dit te doen, ga naar het Windows Startmenu van pCon Tools, selecteer hier 3D Setup.

Heeft u nog vragen? U kunt contact opnemen met onze supportcollega’s: support@easterngraphics.com.

 

Sharing is caring