pCon.planner: Plattegronden intuïtief en nauwkeurig overnemen

De pCon.planner is voorbestemd voor deze taak. Een van zijn sterke punten is het importeren van plattegronden, het tekenen van wanden, deuren, ramen en daarmee het omzetten van een tweedimensionaal bovenaanzicht in een driedimensionaal project.

Hiervoor biedt pCon.planner “Element Accuraat Invoegen” aan, waarmee de afmetingen voor alle mogelijke ruimte- en wandobjecten dynamisch uit de plattegrond kunnen worden overgenomen. Wanneer deze techniek eenmaal voldoende beheerst wordt kan deze voor een forse tijdsbesparing zorgen bij het natekenen van architecturale plattegronden.

Om met deze techniek te werken, navigeert u naar de Ruimte elementen en activeert u onderaan de pagina “Element Accuraat Invoegen”.

pCon.planner: Intuitive and dimensionally accurate drawing of floor plans floor plan draw floor plan architect

Daarna kunt u direct beginnen met plannen. Selecteer een “Muur” uit de Ruimte elementen en zoek naar een punt waar u wilt beginnen met tekenen op uw plattegrond. Eenmaal gevonden, drukt uw gewoon op “T”. Dit visualiseert een kleine meetlint naast uw muiscursor. Hiermee kunt u de dikte van de muur direct op de plattegrond meten. Ga gewoon van de ene kant van de muur naar de andere kant en direct wordt de meting voor de huidige wanddikte overgenomen.

Als het startpunt van uw muur aan de verkeerde kant ligt, kunt u de wandrichting veranderen door op “CTRL” te klikken.

pCon.planner: Intuitive and dimensionally accurate drawing of floor plans floor plan draw floor plan architect

Als u bij een muur komt met een andere dikte dan de huidige, kunt u gewoon weer op “T” drukken en de nieuwe dikte meten zonder het tekenproces te beëindigen. Als u het wilt beëindigen drukt u op “ESC”.

Met dezelfde procedure kunt u ook ramen en deuren tekenen. Geef gewoon de lengte aan en stel de openingsrichting in en u heeft een raam of deur geplaatst. Zo eenvoudig is het met Element Accuraat Invoegen!

pCon.planner: Intuitive and dimensionally accurate drawing of floor plans floor plan draw floor plan architect

Als u pCon.planner wilt downloaden, kunt u hier klikken:

Download pCon.planner 8.1

*De download is voor de gratis standaard versie van pCon.planner

Sharing is caring