pCon.planner – Digitale heroverweging in de keukensector

Gastronomie is al jaren in volle ontwikkeling en elk jaar worden er nieuwe keukens gecreëerd in restaurants, kantines en sociale ruimtes. Net als in particuliere huishoudens vereist elke commercieel gebruikte keuken een gedetailleerde planning en conceptie. Het is belangrijk om bij elk nieuwbouw- of verbouwingsproject rekening te houden met de specifieke omstandigheden.

Elke keuken is standaard individueel. Dit feit alleen al toont aan dat er altijd een kostenfactor in het spel is. Ook de individuele eisen die aan de benodigde apparaten worden gesteld en de staat waarin ze zich bevinden zijn immens en daardoor kostbaar. Een doordachte, functioneel keukenplanning vanaf het begin is belangrijk om fouten te voorkomen.

De concurrentie slaapt niet. Het cateringbedrijf BONVITA 360° HOSPITALITY GmbH, gevestigd in Baden-Baden, plant naast zijn hoofdactiviteit in de horecamarkt ook eigen keukens en bestellingen van derden voor andere bedrijven die zich richten op de gemeenschappelijke catering. Niklas Wille, die voor BONVITA als specialist op het gebied van commerciële keukentechniek en in de verkoop werkt, plant zijn projecten slechts in beperkte mate met het conventionele keukenplannings- programma; voor visualisatie en presentatie gebruikt hij uitsluitend de pCon.planner.

Hij creërt processen, verkeersroutes, uitrustingsopstellingen en nog veel meer in driedimensionale ruimtes tot ze perfect zijn voor hem en de klant. Materialen en decors worden tijdens de klantenvergadering in real time uitgeprobeerd en opnieuw ontworpen. Aanzienlijk hogere voltooiingspercentages en grotere orders zijn het resultaat van zijn digitale conversie. Hij zegt:

“De planning- en handelsindustrie voor kantinekeukens moet opnieuw nadenken! Onze concurrentie, met name uit de buurlanden van de EU, slaapt niet. Andere sectoren, zoals de kantoormeubelmarkt, zijn al lang geleden in de wereld van de aantrekkelijke 3D-presentatie terechtgekomen”.

Efficiënte planning, authentiek advies. Of het nu gaat om restaurantkeuken, speciale oplossingen voor gemeenschappelijke catering of cateringconcepten – met de gespecialiseerde planners van pCon.planner begeleiden zij het hele proces van de kantinekeukenplanning. Snelle, nauwkeurige verwerking van de plattegrond, een speelse plaatsing van het meubilair in combinatie met interactieve visualisatiemogelijkheden zorgen ervoor dat de klant op elk gewenst moment wordt opgepikt. De kers op de taart: In projecten van deze omvang en complexiteit creëert een virtual reality presentatie een zeer bijzondere productbeleving tussen de informatiestroom en de betrokkenheid van de klant.

“2D schept geen emoties en helpt de klant niet met de visualisatie van de ruimte voor het project en de bijhorende investeringen. Door de klant te betrekken bij het planningsproces, creëert u transparantie en vertrouwen in de service die u verleent.”. Zo ziet Niklas Wille de digitale toekomst van zijn industrie.

Bent u nieuwsgierig en wilt u meer weten over de mogelijkheden met de pCon.planner? Neem gerust contact met ons op!

Sharing is caring