pCon.planner: Structuren importeren van het internet en materialen bewerken

Materialen zijn de sleutel voor een aantrekkelijke presentatie van uw ontwerp. In de pCon.planner vindt u een materialen bibliotheek die een grote hoeveelheid van verschillende materialen biedt, hiermee kunt u verschillende combinaties maken. Om de veelzijdigheid van de werkelijke wereld te illustreren, is het mogelijk om texturen van het internet te downloaden en er eigen hoogwaardige materialen van te maken.

Hieronder hebben we samengevat hoe texturen kunnen worden gevonden op het internet en bewerkt in pCon.planner.

Op het web zijn veel texturen te vinden. Zoek gewoon naar het door u gewenste materiaal, bijvoorbeeld “parket” en voeg er de term “textuur” aan toe. Voor hoogwaardige visualisaties kiest u voor een hoogwaardige textuur die aan uw behoeften voldoet. U kunt ook het beeldformaat in de linkerbenedenhoek zien. Zorg ervoor dat u kiest voor vierkante en “naadloze” texturen, want de texturen worden in pCon.planner betegeld weergegeven.

pCon.planner: Import textures from the internet and edit materials textures pCon TV materials

Nadat u de juiste textuur heeft gevonden, kunt u het beeldbestand downloaden en opslaan op uw computer. In pCon.planner kunt u de textuur eenvoudig via Drag en Drop op het gewenste oppervlak aanbrengen.

pCon.planner: Import textures from the internet and edit materials textures pCon TV materials

Eenmaal ingebracht, wordt de textuur omgezet in een materiaal met veel meer parameters. Door de “materiaal editor” te openen kunt u het materiaal selecteren en de hoogte en breedte, rotatie of de ruwheid aanpassen om reflecties te verminderen.

Nog één ding dat we willen noemen is “Normal Map”. Dit stimuleert het reliëf van het oppervlak en brengt uw ingevoegde texturen naar een geheel nieuw visualisatie niveau. Om een Normal Map te  maken die bij uw textuur past, kunt u gebruik maken van beeldbewerkingssoftware of deze gewoon uploaden naar een website zoals www.smart-page.net/smartnormal. Nadat u uw reliëf heeft gemaakt, kunt u het downloaden en aan uw materiaal bevestigen in pCon.planner.

pCon.planner: Import textures from the internet and edit materials textures pCon TV materials

Wist u dat? De door u gemaakte materialen kunnen worden geëxporteerd en gebruikt in al uw verschillende ontwerpen.

Begin meteen en creëer hoogwaardige materialen met de gratis versie van pCon.planner! !

Download pCon.planner 8.1

Sharing is caring